Bulvár

2013.12.12. 13:54

A tűzoltók nem is sejtették, hogy a férfi gyilkolni indult

Különös bűncselekmény-sorozat rázta meg Törökszentmiklóson a Zenész és a Magyar utca lakóit, ahol egy férfi két házat is felgyújtott, egy asszonyt pedig késsel súlyosan megsebesített.

Szoljon.hu

Hétfőn este nyolc óra előtt érkezett az első bejelentés, miszerint Törökszentmiklóson, a Magyar utcában kigyulladt egy családi ház egyik szobája. Az ügyelet azonnal riasztotta a beavatkozó egységeket, de nemcsak a miklósi, hanem a szolnoki tűzoltók is elindultak a helyszínre, ahol nem várt események vártak rájuk.

– Pontosan 19 óra 51 perckor érkezett a riasztás, hogy a Magyar utcában kigyulladt egy lakás – emlékezett vissza az esetre Szekeres Lajos, a Törökszenmiklósi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka. – Amikor kiérkeztünk a helyszínre, azt tapasztaltuk, hogy az egyik szobában egy franciaágy kapott lángra, más nem gyulladt fel, a tüzet gyorsan körülhatároltuk, eloltottuk. Az esetben szerencsére senki nem sérült meg – tette hozzá a szóvivő.

Mindez azért volt meglepő, mert a bejelentés úgy érkezett a megyei műveletirányításra, hogy egy lakó feltehetőleg magára gyújtotta a lakását.
Fodor Viktor hadnagy, a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka azt nyilatkozta, hogy egysége szintén a Magyar utcai tűzhöz érkezett meg, de szerencsére a törökszentmiklósiak gyors beavatkozásának köszönhetően ott már nem volt teendőjük. Közben kaptak egy újabb információt, miszerint a közelben van még egy tűz. Felderítették a környéket, hogy ellenőrizzék, valódi volt-e a bejelentés – egy, a szomszédos Zenész utcai ház ablakában látták meg az újabb tüzet.

– Az ablak zárva volt, nem csaptak ki a lángok, csak a fények voltak tűzre utalóak, de a kollégák feltételezték, hogy nem egy kandalló tüzéről van szó – meséli Fodor Viktor. – Rendőri segítséget is kérni kellett, mert a ház előtt lassan összeverődött néhány ember, a ház közvetlen közelében pedig volt egy férfi, akit a tűzoltók többször is felszólítottak, hogy hagyja el a területet, mert veszélyes, azonban zavartan viselkedett. Az épületbe behatoltak a kollégák, de nem voltak bent emberek.
S. Tóth Anikó, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője elmondta, az eset után kivonult helyszíni szemlére a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is, mert felmerült, hogy gyújtogatás történt. Az eset körülményeit még vizsgálják.

A feltételezés később valósnak bizonyult, hiszen a rendőrséget is riasztották.
– A rendőrséget is riasztották a Törökszentmiklóson történtek miatt – mondta el lapunk kérdésére Pásztorné Kovács Ágnes, megyei rendőrségi sajtószóvivő. – A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján, hétfőn este fél hét körül egy negyvenhat éves férfi saját otthonának egyik helyiségét felgyújtotta, majd elhagyta a házat. A férfi a közelben lakó rokonaihoz ment, ahol az előzetesen magához vett késsel volt feleségét többször megvágta. Az asszony sikeresen elmenekült támadója elől. A gyanúsított ezt követően egy másik házba is behatolt, ahol szintén rokonai éltek és ott a nála lévő késsel rátámadt az ott lakókra. Azonban itt nem tudott megsebesíteni senkit. Ezután a férfi feltételezhetően tüzet gyújtott, melynek következtében az épület egyik szobája kiégett – ismertette a történet rendőrségi szálát a szóvivő.

A férfit már az utcán fogták el a kiérkező rendőrök, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Az ügy kivizsgálása jelenleg is folyamatban van. Lapunk információi szerint a tűzben senki nem sérült meg, azonban a késes támadás következtében a gyanúsított volt feleségét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Helyiek elmondása szerint az eseménysorozat hátterében szerelemféltés állhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!