Bulvár

2015.04.08. 17:41

Napsütéses időt ígérnek csütörtökre

A szerdai szeszélyes időjárás után csütörtökön már zömmel napsütéses időben lesz részünk a szakemberek szerint.

MTI

A várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Csütörtökön a Dunántúlon és az Alföld délnyugati részén erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, majd a délután második felében kiderül az ég, míg másutt egész nap csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő lehet. Csapadék sehol sem valószínű. Az északi, északkeleti szelet szerdán a Dunántúlon, csütörtökön az Alföldön kísérhetik helyenként erős lökések. Az esti, éjszakai órákra mérséklődik a légmozgás.



A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, de főként északon, északkeleten és a középső országrészben néhol gyenge fagy valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 14 és 18 fok között várható.

Az időjárási helyzet Európában

A Brit-szigetektől az Alpokig, illetve a Földközi-tenger nyugati medencéjéig anticiklon húzódik. A légköri képződmény keleti peremén sok a felhő, északi áramlással egymást követik a nedves léghullámok. A magasnyomástól északra frontok vonulnak nagy sebességgel kelet felé, ezért Izlandtól a Skandináv-félszigeten át az Urál északi részéig változékony, szeles, felhős, gyakran csapadékos az idő. A Fekete-tenger közelében ciklon örvénylik, ez a térség jelenleg a kontinens legcsapadékosabb vidéke. A hőmérséklet csúcsértéke a Mediterráneumban többnyire 14 és 21 fok között alakul, ugyanakkor Kelet-, Északkelet-

Európában a legmelegebb órákban is mindössze 3, 9 fok a jellemző.A Kárpát-medence nagy részén csütörtökre naposra fordul az idő, és erősödik a nappali felmelegedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!