Bulvár

2015.05.20. 07:17

Elképesztő izmai vannak a katona hölgynek - Fotók!

Nem kis feltűnést okoz megjelenésével az utcán a szolnoki Kisnémet Andrea. A katona hölgyet nem karcsú termete, hanem látványos izmai miatt nézik meg oly‘ sokan. Andi ugyanis testépítő, nemrégen nyerte meg a Fitness Figure Body Sport Kupát saját kategóriájában, a negyven éven felüliek között.

Joó Zsuzsa

– Na és? Had‘ nézzenek! – rántja meg vállát Kisnémet Andi, amikor megjegyzem, annyian bámulják az utcán, mintha legalábbis Claudia Schiffer látogatott volna el Szolnokra. A fiatalasszony nyilván megszokta már a kíváncsi, elismerő vagy éppen értetlenül csodálkozó tekinteteket, ez csak nekem szokatlan. Nem véletlenül választottam azonban beszélgetésünk helyszínéül Szolnok belvárosát, kíváncsi voltam az emberek reakcióira.

[caption id="" align="alignleft" width="425"] Kisnémet Andrea FOTÓ: Csabai István
[/caption]


– Nézd, én ezt tudatosan vállaltam, azt akartam, hogy így nézzek ki, ezért küzdök és dolgozok. Mindig is kemény kötésű csaj voltam. Amikor elmentem kajakozni, izmaim még látványosabban kezdtek domborodni. Aztán – közeledve negyvenedik születésnapomhoz – elhatároztam, versenyszerűen belevágok a testépítésbe, kihasználva adottságaimat.
Az egyébként a különleges műveleti zászlóalj híradósaként dolgozó Andi elmeséli, kifejezetten szeret sok kilós súlyokkal dolgozni, ezt hetente legalább három-négy alkalommal meg is teszi. Persze, Szolnokon ez még szinte csodaszámba megy, a konditerembe igen kevés lány jár, akik a testépítést komolyan gondolják.

[caption id="" align="alignleft" width="425"] Így fest Kisnémet Andrea verseny közben BEKÜLDÖTT FOTÓ
[/caption]


– Még mindig férfias sportnak számít a testépítés, sokan nehezen fogadják el, hogy egy nő is lehet izmos. Az utcán emiatt aztán kapok hideget-meleget. Férfiak-nők bámulnak meg és tesznek megjegyzést rám. Hallom, ahogy összesúgnak a következő szavakkal: „apáám, hogy néz ki!” vagy „mekkora izmok, Atyaisten!”. Bevallom, néha még élvezem is, ha rajtam felejtik a tekintetüket az emberek. A negatív vélemények meg nem érdekelnek – vallja a sportoló.

Névjegy:

Név: Kisnémet Andrea

Született: 1973. 03. 14.

Gyermeke: Zsolti, 10 éves

Foglalkozása: szerződéses katona

Kedvenc sportja: testépítés

Egy-két eredménye: Body Sport Kupa +40: 1. hely, IFBB. Masters Magyar Kupa +40: 2. hely

Kedvenc étele: rántott sajt, sült krumplival

Hobbija: kertészkedés, túrázás


Beszélgetőtársam elmeséli, az, hogy így néz ki, rengeteg lemondással is jár.
– Versenyek előtt az edzések mellett különösen oda kell figyelnem az étkezésre, nem ehetek akármit! A szénhidrátot például teljes egészében mellőznöm kell. Heteken, hónapokon keresztül csak halon, csirke- és pulykamellen élek, puffasztott rizst és tojásfehérjét eszek, só nélkül. Ilyenkor még a zöldségekről, gyümölcsökről is lemondok, csak vizet iszok. Az a legnehezebb, amikor a tízéves fiam palacsintát kér, vagy megérzem az utcán egy finom étel illatát és nekem nem lehet ennem belőle. De tudok nemet parancsolni magamnak, mert szemem előtt ott lebeg a cél: szeretnék dobogón állni a novemberi világbajnokságon. Augusztusig azonban van lehetőségem még egy kis dőzsölésre, „vétkezésre” (után kezdődik a szigorú diéta), jó kis rántott sajtokat eszek, csokis shaket iszok, no meg capuccinót. Persze, cukor nélkül...

[caption id="" align="alignleft" width="425"] BEKÜLDÖTT FOTÓ
[/caption]

Gyűrűt, karkötőt, magassarkút kell viselni

– Egy testépítő versenyen nem csak és kizárólag az izmok kidolgozottságát figyelik a zsűritagok, hanem a nőiességet is – mesél a testépítő versenyek kulisszatitkairól Kisnémet Andi. – Alapfeltétel, hogy magassarkúban lépjünk színpadra. Én például hetekig vadásztam egy olyan cipőre, melynek kellően magas a sarka, de még tudok benne menni. Ékszert is lehet, sőt, ajánlatos viselnünk. A mostani megméretésen gyűrű és egy-két karkötő is volt rajtam. Nyakláncot azonban nem célszerű hordanunk a versenyen, hajunkat pedig copfba érdemes kötni. Civilben amúgy nadrágos nő vagyok... – mondja Andi, hozzáfűzve, reméli, még sokáig tudja megmutatni országnak-világnak izmait. Akár még ötven évesen is...

Született: 1973. 03. 14.

Gyermeke: Zsolti, 10 éves

Foglalkozása: szerződéses katona

Kedvenc sportja: testépítés

Egy-két eredménye: Body Sport Kupa +40: 1. hely, IFBB. Masters Magyar Kupa +40: 2. hely

Kedvenc étele: rántott sajt, sült krumplival

Hobbija: kertészkedés, túrázás Így fest Kisnémet Andrea verseny közben BEKÜLDÖTT FOTÓ Kisnémet Andrea FOTÓ: Csabai István BEKÜLDÖTT FOTÓ BEKÜLDÖTT FOTÓ -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!