Bulvár

2015.05.02. 09:31

Nem hinné mi lett az ismert rádiósból

A szóviccek az erősségei, de a szarkazmus és az angol humor is jellemzi a szolnoki rádiós poénjait. Juhász Kund nemrég elvégezte a stand upos humortechnikumot, ahol a döntőig jutott. Produkcióját a Rádiókabaréban is leadták.

Kovács Kriszta

- Egy debreceni ismerősöm, Orosz Gyuri humorista látta, hogy milyen sok vicces hülyeséget posztolok Facebookon, és megkérdezte, lenne-e kedvem kipróbálni magam a színpadon – mondta Kund. – Én meg arra gondoltam, miért ne? Aztán körülbelül hét hete indult a második Humortechnikum, aminek a végén kiválogattak 10–15 embert, akik hétről hétre fellépési lehetőséget kaptak, és a közönség döntötte el, ki jut tovább. Iszonyatosan erős volt a mezőny, szerencsére én is bejutottam a végső döntőbe, amit rögzített a Rádiókabaré. Szerintem életemben nem izgultam annyira, mint azon a fellépésen. Végül egy kidobó srác, Gál Csaba nyerte meg a versenyt. Ő az a tipikus, magyar szomorú bohóc. Nagyon jókat mondott, jókat is nevetett rajta mindenki, de a poénok mögött meghúzódott a szomorúság, a tragédia érzése – gondolt vissza az eseményekre Kund.

– Lehet velem komolyan is beszélni, de nem érdemes, mert egyfolytában hülyülök. Valahogy máshogy van bekötve szerintem az agyam, és teljesen máshogy látom a dolgokat, mint egy normális ember – folytatta. – Egyszer azt mondta rólam egy főnököm, olyan vagyok, mint a Muppet Show-ban az egyik öreg. De én azért nem vagyok olyan rosszindulatú vagy rosszmájú, mint ő. Van a humoromban egy kis szarkazmus, egy kis angol humor, és nagyon sok szóvicc, mert nagyon szeretek játszani a szavakkal. Nagy példaképem Boncz Géza, szerintem ő volt a legjobb ebben. Ha én egyszer a tizedét tudnám annak, amit ő, az már óriási lenne – sóhajtott.

– Általában csendes megfigyelő vagyok, hallgatok, és egyszer csak kitörnek belőlem a poénok, és olyankor mindenki pusztul a nevetéstől  – tudhattuk meg. – Szeretem megfigyelni az embereket, a reakcióikat. De ezt csinálom hétköznap is, az utcán, mindenhol, és általában ezek a humorforrásaim. És azok, amik velem történnek meg. Azt mondanám, hogy egy olyan lúzer vagyok, aki ezt el tudja adni a közönségnek. Ráadásul velem mindig történik valami, ma reggel például egy galamb repült be a stúdióba, és nem tudtuk kikergetni. Nyilván más megnevettetni az ismerősöket, barátokat, mint egy ismeretlenekből álló közönséget. Az én stand up műsorom olyan, mintha a barátoknak mesélnék sztorikat, és közben folyamatosan beleszövöm azokat a poénokat, amik korábban sikeresek voltak akár munka közben, akár a Facebookon. Ráéreztem, hogy hogyan kell a kisebb részleteket kerek egésszé tenni – árulta el.

– A tehetségkutató után egyelőre a „felépítésem” zajlik. Azon vagyok, hogy a tévés szereplés összejöjjön. És már biztos, hogy havonta egyszer rendezünk egy stand up estet Szolnokon. Ez nagyon nehéz szakma, majd kiderül, hogy mennyi van bennem – tette még hozzá Kund.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!