Bulvár

2015.05.15. 07:29

Rettegnek a szülők, a rejtélyes feket furgontól

Rejtélyes emberrablási kísérletekről szóló történetek keltek szárnyra országszerte. Az elbeszélők szerint lesötétített furgonokból lesik áldozataikat az emberrablók, akik elsősorban fiatal gyerekekre utaznak.

Szoljon.hu

black minivan

Fotó: Getty Images/Hemera

Több megyei településen már a rendőrség is akcióba lendült a különös ügyek kapcsán. A miabonyunk.hu hírportál arról számolt be, hogy két fiatal lányra rátámadt egy férfi Abony és Törtel között, és a lányokat megpróbálta egy sötét színű furgonba tuszkolni. A hír nem csak itt röppent fel, több megyei településünkön is hasonló jelenségről számoltak be.

– Ez egy hatalmas internetes átveréshullám – szögezte le Nagy Szilárd, Kengyel polgármestere. – Néhány évvel korábban is volt hasonló, amely felpaprikázta a falu lakosságát, ez is egy ilyen. Sajnos felelőtlenül felkerülnek az internetre ezek az álhírek, amelyek hatására itt, Kengyelen is elkezdtek beszélni a rejtélyes emberrablásokról. Számos jelzés érkezett hozzám is, hogy titokzatos sötét furgonok járják a települést, és embereket akarnak rabolni. Ez csak kitaláció, ennek ellenére a szülők féltik a gyermekeiket, és ezért teret engednek ezeknek az álhíreknek. Hogy a további pánikot elkerüljük, felvettem a kapcsolatot a törökszentmiklósi rendőrkapitányság vezetőjével. A rendőrök csütörtökön tájékoztató előadásokat tartottak a szülőknek az iskolában, valamint az óvodában az álhírek kapcsán – magyarázta a településvezető.

Nagy Szilárd szerint az ilyen és ehhez hasonló félelemkeltő posztokat, álhíreket kontrollálni kellene, és az azokat terjesztőkkel szemben határozottan fellépni, hiszen ezzel beláthatatlan eseményeket is előidézhetnek a lakosság körében.

A Tiszazugban nem létezik olyan település, ahol ne kapott volna szárnyra e hír. Szelevényen még a polgármester, Pánczél Ferenc is hallott a titokzatos fekete furgonról, bár létét megkérdőjelezi. Nem úgy a lakosok, akik közül a legtöbben a Facebookról értesültek a furcsa eltűnésekről, néhányan tartanak is tőle...

Hogy milyen események történtek a Tiszazugban, amely okot adhat a riadalomra, megtudhatja az Új Néplap pénteki számából!

A rendőrség szerint ez rosszindulatú híresztelés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság határozottan cáfolja azokat a közösségi portálon megjelent, és a lakosság körében terjedő rosszindulatú híreszteléseket, amelyek szerint megyénkben gyermekeket raboltak volna el ismeretlen elkövetők, vagy tömegében tűntek volna el gyerekek tisztázatlan, gyanús körülmények között – mondta el megkeresésünkre Szabó Zita, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Gyermekkorúak sérelmére elkövetett emberrablás miatt idén nem indult nyomozás a megyében. A rendőrség ezúton is tájékoztatja a közvéleményt, hogy a híresztelés rosszindulatú, az minden valóságalapot nélkülöz és alkalmas lehet arra, hogy az iskoláskorú gyermekekben és szüleiben zavart, vagy nyugtalanságot keltsen – mondta a szóvivő, majd hozzátette, nem csak megyei jelenségről van szó.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!