Bulvár

2015.07.10. 07:05

Eltűnt egy egész ékszerészet, egyelőre sehol nem találják

Rejtélyes bűntény nyomába eredt a Szoljon.hu, melyben fel kívántuk tárni egy szövevényes ügy részleteit. A rendőrséggel közösen sikerült lerántani a leplet az igazságról, és megtudni, mi is történt egy szolnoki ékszerészetben.

Szoljon.hu

Egy nő kereste meg szerkesztőségünket, aki arról számolt be, hogy néhány hónappal ezelőtt egy bűncselekmény áldozata lett. Az ügy tulajdonképpen egyszerű, az illető bevitte ékszereit egy szolnoki ékszerészüzletbe, azonban azokat onnan soha nem kapta vissza, sőt, magának az üzletnek is nyoma veszett rövidesen az eset után.

– Mind a karláncnak, mind a javításra beadott nyakláncnak nyoma veszett abban az ékszerjavító műhelyben, amely az egyik bevásárlóközpontban üzemelt még néhány hónappal ezelőtt – mondta el a telefonba történetét a neve elhallgatását kérő asszony. – Javítani vittem be őket, azonban kisvártatva sem az ékszereket, sem az üzletet nem találtam. Nem én vagyok az egyetlen áldozat, feljelentés is született, a rendőrség pedig megkezdte a nyomozást az ügyben. Azóta semmi visszajelzés, és az ékszerek sem kerültek elő. Én úgy gondolom, érdemes lenne utána nézni annak, mi is történt, és mi lett az aranyainkkal! – mondta a nő.
Nem sokkal az interjút követően ismét csörgött a telefon, az ellopott ékszerek tulajdonosa volt. A hölgy elmondta, felvette a kapcsolatot a többi kárvallottal, akik közül van, aki egy telefonhívást követően visszakapta ékszereit, természetesen javítás nélkül.

– Jelenleg még folyamatban van az a nyomozás, amelyet 2014 decemberében indított a Szolnoki Rendőrkapitányság, kisebb kárt okozó csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen – fogalmazott Szabó Zoltán rendőr főhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. – A rendelkezésre álló adatok szerint jelenleg négy sértettje van a esetnek, de mivel még tart a nyomozás, így több információ a nyilvánosság részére nem adható ezzel kapcsolatban – tette hozzá.

Az ügy érdekessége, hogy a kárvallottak egyöntetűen arról számoltak be, hogy nem csak az ékszerek, hanem maga az ékszerészetnek is nyoma veszett az elmúlt hónapok során. Volt, aki próbálta megtalálni őket – ez egy ideig sikerült is, azonban az ékszereket ennek ellenére nem kapták vissza. Mi is ellátogattunk oda, ahol az üzlet volt, már mi is csak hűlt helyét találtuk. Sőt, már ott sincsenek, ahol először megtalálták őket a károsultak. Rövidesen kiderült, hogy a rejtélyes vándorlásnak egy másik rendőrségi ügy volt az oka.

– 2014 júliusában indult egy büntetőeljárás sikkasztás bűntett gyanúja miatt a Szolnoki Rendőrkapitányságon, melyben egy ékszer értékesítéssel és javításokkal foglalkozó szolnoki vállalkozás vezetője tett feljelentést a korábbi szolnoki alkalmazottjai ellen – mondta el Szabó Zoltán sajtóreferens. – A nyomozást 2014 decemberében az eljáró hatóság megszüntette, mert a nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem volt várható eredmény – tette hozzá.

A Szoljon.hu nyomozása kiderítette: az üzlet tulajdonosa és az alkalmazottak vitás helyzetbe kerültek, ezért is nyitottak új helyen, új üzletet a korábbi alkalmazottak. Azonban itt sem tevékenykedtek sokáig, hiszen kisvártatva ismét elköltöztek, azóta maguk a kárvallottak sem akadtak a nyomukra.

Szoljon.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!