Bulvár

2016.01.20. 13:47

Két hónapig titokban tartotta a meglepetését

Az igazi szerelem csodákra, esetünkben egy új Ladára képes – a karcagi Szabó György esetében legalábbis mindenképp. A gavallér férfi a legnagyobb titokban rendelte meg az új autót kedvesének.

D. E.

Gyuri családján és barátain kívül nem avatott be senkit, arra azonban nem gondolt, hogy autós hírportálokon megírják, Karcagra, egy rackatenyésztőhöz kerül az első új Lada. Szerencsére kedvese, Katika nem látta ezeket a híreket.

– Katikának van ebből a márkából egy veterán korú autója, amit ugyan nagyon szeretünk, de sokszor üzembizonytalan, állandóan javítjuk. Mivel nagyon sokat dolgozik a gazdaságukban, nekem is sokszor besegít, fontos számomra, hogy legalább azért ne kelljen aggódnom, hogy leáll alatta útközben az autó. Innen jött az ötlet, hogy vásárolok neki egy fiatalabb autót. Majd két hónapig próbáltam használt autót keresni, de nem engedte a Jóisten, hogy olyat vegyek – mondja Gyuri. – Egy este a számítógép előtt ülve láttam, hogy  jönnek az új Ladák. Majd leestem a székről, mert pont aznap fixáltam le egy használtat. Szerencsére a kereskedő megértette, hogy az újat szeretném megvenni. Így mentem be Debrecenbe a nyitás napján a szalonba, hogy megrendeljem a régi Niva modernizált változatát – sorolja Gyuri, aki édesapjától örökölt rackatenyészetet gondozza tanyájukon.

– Egyáltalán nem panaszkodom, nagyon szép sikereket érek el vele. Én ebben nőttem fel, nem akartam édesapám mintájára keramikus lenni, azt Misi viszi tovább, a méhészetet pedig Miklós. Katikával január 14-én volt két éve, hogy együtt vagyunk, még nagyobb öröm, hogy aznap kapta meg az autót. Az elmúlt két hónapban kétszer majdnem lebuktam a városban, amikor ismerősök kérdezték: nektek jön az új autó? Igyekeztem hárítani, nekünk nem, Katika pedig hitelesen tagadta. Ha csörgött a telefonja, izgultam, nehogy az autóról értesüljön. Az átvétel napját is meg kellett szervezni.

– Úgy indultunk el egy barátunkkal Debrecenbe, hogy a keresztapjának nézzük meg az új autót. Így mit sem sejtve léptem be a szalonba. Közben eltűnt Gyuri, de nem volt gyanús – idézi Fazekas Katalin. – Pár perc múlva visszajött, hogy átadás lesz, várjuk meg. A szalonban bejelentették, szeretnék átadni az első kocsit tulajdonosának, Fazekas Katalinnak, azaz nekem. Nagyon meglepődtem, álmomban sem gondoltam, hogy kapok Gyuritól egy autót – állítja Katika.
S hogy lesz-e viszontmeglepetés? Katika sejtelmes mosolyából arra következtettünk, ezt bizony nem lehet kizárni...

Ezek is érdekelhetik