Bulvár

2016.06.08. 06:53

Elvették a házát - állította sírva az idős asszony

Néhány nap múlva az utcára is kerülhet az a nyolcvankét éves nő, aki segítséget kért szerkesztőségünktől. Elmondása szerint tehetetlen, az irányítás kicsúszott a kezéből, s többen ki is használták ezt.

Szoljon.hu

Könnyeivel küszködött Dudás Sándorné, amikor belépett az Új Néplap ügyfélszolgálati irodájába. Segítségre van szüksége, mert úgy érzi, teljes egészében kicsúszott az irányítás a kezei közül, jelenlegi albérletét pedig eladták a feje felől, nincs hová mennie, annak ellenére, hogy gyönyörű otthona volt Debrecenben.

– Egy hatalmas ház és kert volt az enyém egykoron, a szüleimtől örököltem a területet, ott építkeztünk – mondta Dudás Sándorné. – Ahol laktam Debrecenben egy csodás ház volt, hatalmas telekkel. Ez közös volt a testvéreimmel, de mindenkinek jól elkülönülő házrésze volt, olyan ikerház volt ez. Itt laktam én az egyik lánytestvéremmel. Ő meglett korára való tekintettel idősek otthonába akart költözni. Ezt megosztotta egyszer egy vele kedveskedő hölggyel, aki később a lakását ajándékozás jogcímen átíratta az ő családja nevére – mondta könnyes szemmel, majd hozzátette, megtámadhatatlan volt, jogászok hada biztosított mindehhez megfelelő hátteret

– Az új lakók egyszer csak beállítottak. Fenyegetőztek, szitkozódtak, mert én az útjukba álltam. Még a rendőrség is kint járt, amikor a bejárati ajtóról levágták a zárat, hogy bejuthassanak az udvaromra, ahol semmi keresnivalójuk nem volt – folytatta Dudásné. – Én öreg vagyok már, nem bírtam ezt a csatározást, eljöttem Debrecenből Szolnokra, ahol barátok segítettek beilleszkedni. Azt hittem, végre megnyugodhatok. Nemrég hazautaztam, mert csak ott maradt a szép házam, minden bútorral, értékemmel együtt, így megnéztem. Ekkor láttam meg egy bedobott hirdetést. Felhívtam az ott szereplő számot, mert a hirdető házat akart vásárolni. Akkor még nem is sejtettem, mi lesz ebből – mondta sejtelmesen.
Az ismeretlen hölgy állítólag többször is kereste utána Du dásnét, még ajándékot is küldött neki. Hogy mi volt a célja az idős hölgy szerint sokáig nem volt egyértelmű.

Megszólalt az új tulajdonos ügyvédje is

Kérdésünkkel megkerestük dr. Iglódi Enikőt, aki a ház adásvételi ügyeit intézte. Az ügyvédnő tájékoztatása szerint Dudás Sándorné (szórólapon talált telefonszám alapján) hívta fel az ügyfelét eladási szándékkal és ajánlotta neki, hogy először a családtagoktól vásárolja meg az ingatlanilletőségüket, ezt követően majd ő is eladja a tulajdoni illetőségét a kialkudott vételárért. Ennek érdekében megadta a tulajdonostársak telefonos elérhetőségét és segítette a velük való kapcsolatfelvételt.

– Ezen ígéret birtokában megkerestük az ingatlan tulajdonostársait egy vételi ajánlattal, majd megegyeztünk velük és megkötöttük az adásvételi szerződést, mely jogügylet során Dudás Sándorné tulajdonostársat felszólítottuk az elővásárlási jogának gyakorlására, mely jogával azonban nem kívánt élni. Az ügyfelem tulajdonjogának bejegyzését követően Dudás Sándornénak is ajánlatot tettünk, de ő folyamatosan emelte a már korábban kialkudott vételárat. Majd Dudás Sándorné közös tulajdon megszüntetése iránti pert kezdeményezett, mely keresetlevele elutasításra került, annak hiányossága okán. Mivel láthatóvá vált, hogy nem tudunk peren kívül megállapodni Dudás Sándornéval a vételár összegében, így egy idő után mi is a bírósághoz fordultunk, ahol a javunkra döntöttek. Ügyfelem az eredetileg ígért – a szakértői véleményben meghatározott forgalmi értéknél lényegesen magasabb – összegért magához váltotta Dudás Sándorné tulajdoni illetőségét. Mindezek alapján megállapítható, hogy Dudásné valóban nem írt alá adás-vételi szerződést, hiszen a tranzakció bírói ítélettel jött létre. Ügyfelem 20 millió forint megváltási összeget bírói letétbe utalta. Emellett a bíróság az összes perköltséget Dudásnéra terhelte, mert rosszhiszeműen és jogsértő módon járt el ügyfelemmel szemben.

– Egy ideig jólesett, hogy valaki érdeklődik felőlem, sokat beszélgettünk is, de egy idő után terhessé kezdett válni a dolog. Megvallom, sok mindent elmondtam neki, többek között a családomról is meséltem. A dolog akkor látszott megszakadni, amikor kórházba kerültem hosszabb időre. Akkor nem keresett. Amikor kijöttem ismét találkoztam velük, hiszen idő közben kiderült, ők lettek a házam, de az egész porta tulajdonosai is. Én pedig földönfutó. Azóta pereskedek velük, hogy visszakapjam az otthonom, de minden bírósági tárgyalást elveszítek, annak ellenére, hogy én nem írtam alá semmilyen szerződést és még pénzt sem kaptam. A bírósági tárgyaláson hallottam, hogy állítólag húsz millió forintot ők adtak a házért, de azt sem láttam soha. Nem tudom mi legyen, segítségre van szükségem! – mondta sírva.

Szoljon.hu Megszólalt az új tulajdonos ügyvédje is Kérdésünkkel megkerestük dr. Iglódi Enikőt, aki a ház adásvételi ügyeit intézte. Az ügyvédnő tájékoztatása szerint Dudás Sándorné (szórólapon talált telefonszám alapján) hívta fel az ügyfelét eladási szándékkal és ajánlotta neki, hogy először a családtagoktól vásárolja meg az ingatlanilletőségüket, ezt követően majd ő is eladja a tulajdoni illetőségét a kialkudott vételárért. Ennek érdekében megadta a tulajdonostársak telefonos elérhetőségét és segítette a velük való kapcsolatfelvételt.

– Ezen ígéret birtokában megkerestük az ingatlan tulajdonostársait egy vételi ajánlattal, majd megegyeztünk velük és megkötöttük az adásvételi szerződést, mely jogügylet során Dudás Sándorné tulajdonostársat felszólítottuk az elővásárlási jogának gyakorlására, mely jogával azonban nem kívánt élni. Az ügyfelem tulajdonjogának bejegyzését követően Dudás Sándornénak is ajánlatot tettünk, de ő folyamatosan emelte a már korábban kialkudott vételárat. Majd Dudás Sándorné közös tulajdon megszüntetése iránti pert kezdeményezett, mely keresetlevele elutasításra került, annak hiányossága okán. Mivel láthatóvá vált, hogy nem tudunk peren kívül megállapodni Dudás Sándornéval a vételár összegében, így egy idő után mi is a bírósághoz fordultunk, ahol a javunkra döntöttek. Ügyfelem az eredetileg ígért – a szakértői véleményben meghatározott forgalmi értéknél lényegesen magasabb – összegért magához váltotta Dudás Sándorné tulajdoni illetőségét. Mindezek alapján megállapítható, hogy Dudásné valóban nem írt alá adás-vételi szerződést, hiszen a tranzakció bírói ítélettel jött létre. Ügyfelem 20 millió forint megváltási összeget bírói letétbe utalta. Emellett a bíróság az összes perköltséget Dudásnéra terhelte, mert rosszhiszeműen és jogsértő módon járt el ügyfelemmel szemben. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!