Bulvár

2016.06.20. 06:49

Napokig kereste a rokonságot az ifjú pár

Esküvők helyett unokatestvér-találkozókat szerveznek Besenyszögön. Egy májusi rendezvényen több mint 80 családtag gyűlt össze, hogy végre megismerjék egymást. Azt mondják, a temetésen kívül manapság nem jöhetnek össze máshol a rokonok, hogy végre beszélgessenek egymással egy jóízűt.

Szoljon.hu

– Megelégeltük, hogy csak temetésen találkozhatnak a rokonok egymással, ezért találtuk ki az unokatestvér találkozót – mondja a besenyszögi Ficsorné Lévai Éva. – A család hatalmas és számos tagja elkerült innen. Ugyan, hol, milyen eseményen találkozhatnánk egymással mostanság? – kérdi Éva.
Valóban, a nagyobb, spontán családi összejövetelek a múltté, a nagyszabású lakodalmak is már megszűnőben vannak, egyre több fiatal mondja ki az igent szűk családi körben.

– Maradt tehát a temetés, de ott vidáman, önfeledten beszélgetni mégsem illik. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy minden eseménytől független nagyszabású találkozót hozunk össze, így próbáljuk egyben tartani a tágabb családot.

A fiatalasszony elmeséli, nem is volt olyan egyszerű a szervezés. A rokonok „nyomára” a világhálón bukkantak, napokig keresték őket, míg mindenkit megtaláltak. Előtte azonban még a levéltárat is meglátogatták, hogy egyáltalán kiderüljön, ki, kinek a rokona. A család nagy, akadtak másodunokatestvérek, akik nem is látták egymást annak előtte.

– És ha már ennyire belemélyedtünk a múltba, úgy gondoltuk, hogy elkészítjük a családfánkat is. Az ükszülőkig mentünk vissza, onnan kerestünk meg minden leszármazottat – magyarázza beszélgetőtársunk.
A május végi találkozón végül nyolcvanketten vettek részt, a buli pedig igazán „lakodalmasra” sikeredett. Az ország minden részéből érkező vendégek közül a legfiatalabb másfél éves volt, a legidősebb pedig 75 esztendős.

– Bár a mi családunknak ez az első találkozónk volt, de Besenyszögön mégsem mi voltunk az „úttörők”, akik hasonló eseményt rendeztünk. Előttünk már szerveztek rokon találkozót a Retterek, a Kiszelyek és a Molnárok is. Mert más lehetőség valóban nincsen, hogy a tágabb családtagok tagjai végre beszélgessenek egy jóízűt vagy egyáltalán: megismerjék egymást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!