Bulvár

2017.04.27. 07:00

Éneklés után műsorvezető lesz

Óvodai jele a horgászbot volt, kedvenc lányneve a Laura, utál rakott krumplit készíteni, és soha nem venne fel csicsás ruhát. Fehérvári Gábor Alfréddal, azaz Freddie-vel Szolnokon találkoztunk és mindenre rákérdeztünk.

Joó Zsuzsa

Fehérvári Gábor... és még Alfréd is...
– Első hallásra talán szokatlan az Alfréd név – ismeri el Freddie –, valójában törvényszerű volt, hogy e két keresztnevet adják nekem: édesapám ugyanis Gábor, nagyapám pedig Alfréd. (Sokan talán nem tudják, hogy az ismert labdarúgó, a 2007-ben elhunyt Fehérvári Alfréd volt Freddie nagyapja – a szerk.) Ennyi a történet.

– Az sem kizárt, hogy az én leendő gyermekem is ezt a nevet viseli majd, ha fiúnak születik. Bár a gyermekáldás még nagyon nincsen tervben nálam. Ezer és ezer dolgom van és lesz a jövőben, de nem bánom, úgy érzem jól magam, ha folyamatosan leterhelt vagyok.

A 2014-es televíziós tehetségkutatóban feltűnt fiatalember médiaturnéra indult csapatával, Szebényi Dániellel és Baranyi Gergellyel, hogy bemutassa legújabb dalát, a „Csodák”-at, de célja az is, hogy egy kicsit őt magát is jobban megismerje a közönsége.

– Kellemes, ám erőltetett menet ez: egy nap alatt három városba utazunk, átlagosan nyolc helyszínre. Mielőtt kiszállok a buszból, pontosítom magamban, hogy hol is járunk – nevet.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Úgy érzem jól magam, ha folyamatosan leterhelt vagyok – mondja Fehérvári Gábor Alfréd Fotó: AFP
[/caption]

Freddie-vel egy szolnoki rádióban beszélgetünk, ahol szokatlan módon egy igazi, rövid, akusztikus élő koncertet is adnak. Most látható és hallható csak igazán, hogy az előadó – ha még nem tudta volna valaki – fantasztikusan énekel, a zenészek is vérprofik. Nem véletlen, hogy Pioneer című dalával ő képviselhette hazánkat tavaly az Eurovíziós Dalfesztiválon. Most azonban fordult a kocka: Rátonyi Krisztina oldalán szakkommentátor lesz az idei dalfesztiválon.

– Érdekes váltás, ez tény... tavaly még én énekeltem Stockholmban, idén viszont én osztok meg a közönséggel kulisszatitkokat. Más feladat, de egyáltalán nem félek tőle. A beszéd, a kommunikáció eddig sem okozott gondot, miért pont most jelentene problémát?! Teljesen mindegy, mikrofonnal a kézben hol állok vagy ülök: a színpadon vagy a mögött. Arra törekszem, hogy miközben teljes természetességgel mesélek erről az egész csillogó eseményről, közben élvezzem is a látottakat.

Kérdésünkre, kinek lesz nehezebb feladata: a most versenyző Pápai Jocinak vagy neki, egyértelmű választ kapunk:

– Természetesen nekem! Mégiscsak énekes vagyok elsősorban... ha minden igaz, ehhez értek inkább, nem a műsorvezetéshez. Joci a megszokott vizeken evez, én egy teljesen újon.

Freddie-vel persze nemcsak a szakmáról, a munkáról beszélgetünk, hanem az azon túl lévő életéről is. Kiderül például, hogy a fiatalember egészen jól főz!

– A „praktikus” ételeket kedvelem, a pepecselős főzőcskézés nem az én műfajom. Egyszerű az ok, hogy miért nem: kevés az időm. A bepácolt, egyben sült húsokat, az olasz konyhát szeretem, de például a rakott krumpli készítést meghagyom másnak. Nem mintha nem szeretném, csak az elkészítése...!

– Talán furcsa, de főzni nem édesanyámtól, hanem édesapámtól tanultam. Amikor elköltöztem otthonról külön lakásba, édesapámat hívtam fel mindig telefonos segítséget kérve tőle, amikor megakadtam egy-egy főzési folyamatnál. Ma már egyedül is teljesen jól elvagyok a konyhában.

Egy-egy közönséggel való interaktív találkozásnál bizony, sok kérdést tesznek fel az énekeseknek, Freddie-nek is. Megtudjuk például, hogy az óvodai jele a horgászbot volt, hogy kedvenc lányneve húga után a Laura és az Anna, illetve hogy a kedvenc színe a kék meg a zöld.

– Meg kedvelem a fehéret, a feketét, a szürkét is, azokat a színeket, amik szerintem passzolnak a stílusomhoz. Csicsás, rikító színű ruhákat azonban soha nem vennék fel.

Fehérvári Gáborról tudni, hogy kereskedelmi főiskolára járt, amit el is végzett, majd irodai asszisztensként dolgozott Győrben. A váltásra mi kérdezünk rá.

– Messze kerültem ettől a pályától, de úgy érzem, most vagyok a helyemen. Jó irányba tartok, ez az én utam. És mivel megtaláltam azt a munkát, amit élvezek is, igazán szerencsésnek mondhatom magam.

Névjegy:

Név: Fehérvári Gábor Alfréd.

Született: 1990. április 8. Győr.

Tevékenysége: énekes,

gitáros.

Eddigi legismertebb dalai: „Mary Joe”, „Neked nem kell”,

„Pioneer”.

Elismerése: „A Dal 2016” győztese.

Díja: Az Év Felfedezettje 2016/ Petőfi Zenei Díj

Született: 1990. április 8. Győr.

Tevékenysége: énekes,

gitáros.

Eddigi legismertebb dalai: „Mary Joe”, „Neked nem kell”,

„Pioneer”.

Elismerése: „A Dal 2016” győztese.

Díja: Az Év Felfedezettje 2016/ Petőfi Zenei Díj

Úgy érzem jól magam, ha folyamatosan leterhelt vagyok – mondja Fehérvári Gábor Alfréd Fotó: AFP -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!