Bűnmegelőzés

2016.12.01. 15:30

„Egy diákcsíny is lehet bűncselekmény”

Ezzel a címmel tartott bűnmegelőzési előadást az iskolai bűnmegelőzési tanácsadó Karcagon.

Szoljon.hu

A Karcagi Rendőrkapitányság munkatársa 2016. november 30-án tartott bűnmegelőzési előadást a karcagi Kádas György Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény felső tagozatos és szakiskolás diákjai részére.

Az előadás fókuszában az iskolai erőszak és agresszió került. A jelenlévő közel hetven diák és nevelőik aktívan részt vettek az élménypedagógiai elemekkel gazdagított interaktív előadásban. A fiatalok vitaindítóként megnéztek egy témához illő kisfilmet, amelyet később az előadóval közösen feldolgoztak, megbeszéltek. A diákok ezáltal szembesültek azzal a ténnyel, hogy milyen könnyen válhatnak bűnelkövetővé, az általuk csak diákcsínyként címkézett tettet hajtanak végre.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] FOTÓ: Police.hu
[/caption]

Az előadás során felvilágosítást kaptak arról, hogy mit tegyenek, ha sérelem éri őket, hogyan védekezhet egy közösség a kirekesztés, megbélyegzés ellen, illetve hogyan próbáljanak meg fellépni és védekezni az agresszív magatartásokkal szemben – tájékoztatta honalunkat a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!