Bűnmegelőzés

2017.04.22. 10:30

A jó döntés a nemet mondás tudománya

A Karcagi Rendőrkapitányság felkérésére Dr. Zacher Gábor, toxikológus főorvos "SZER-telenül, egészségesen" címmel tartott előadást a kenderesi Városi Könyvtárban - tudta meg honlapunk Szabó Zitától, a megyei rendőrfőkapitányság sajtószóvivőjétől.

Szoljon.hu

A Karcagi Rendőrkapitányság és a kenderesi Városi Könyvtár szervezésében, Pádár Lászlóné Kenderes város polgármestere fővédnökségével és támogatásával valósult meg a fiatalokat célzó bűnmegelőzési program.

Dr. Zacher Gábor, az ismert szakember a helyi Szent Imre Katolikus Általános Iskola 8. osztályos, valamint a Kenderesi Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 9. és 10. évfolyamos tanulóinak tartott rendkívüli előadást. 

 

– Nem szabad elfeledkeznetek arról, hogy a döntés a ti kezetekben van: ti lesztek ott a buliban, nektek fogják felkínálni, és nektek kell valamiféle döntést hozni. A jó döntés pedig a nemet mondás tudománya – amiben akkor és ott senki nem tud segíteni.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Zacher Gábor Kenderesen mesélt a „szerekről” Fotó: Police.hu
[/caption]

– Az alapján hozol döntést, hogy az addigi életed során mi okos és bölcs felnőttek, milyen dolgokat pakoltunk a puttonyodba. Amit úgy hívunk, hogy értékrend, amit úgy hívunk, hogy keretrendszer, amit úgy hívunk, hogy példakép, amit úgy hívunk, hogy jövőkép.” – fogalmazott Dr. Zacher Gábor.

Előadásában kitért arra is, hogy a „szerekkel való kapcsolat” nem csak az egészségünkre lehet káros, hanem az egész életünket „megváltoztatja” úgy, hogy a változás folyamatában mi magunk már nem tudunk beleszólni. Ennek bizony erkölcsi és büntetőjogi következményei is vannak. 

Érdeklődéssel fogadták az előadást a diákok, akik remélhetőleg hasznosítani tudják majd az ott hallottakat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!