SZOLNOK

2017.09.24. 12:30

Sok autófeltörés volt az elmúlt napokban, apróságok miatt is képesek benyúlni a tolvajok

Több gépkocsifeltörés is történt a megyeszékhelyen az elmúlt napokban – tudtuk meg Szabó Zita megyei rendőrségi szóvivőtől. 

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

– Volt, amikor a gépkocsi-tulajdonos nyitva hagyta járművét, így az elkövetőnek nem volt nehéz dolga, hogy megszerezze a benne hagyott portékát.

– Máskor a tulajdonos ugyan bezárta gépkocsiját, mégis az utastérben, jól látható helyen hagyta a kabátját, a szerszámait, a tárcáját.

– A tolvajnak gyorsan szemet szúrt a könnyen megszerezhető zsákmány, és feltörte a gépkocsi zárját, vagy épp betörte az ablakát – fejtette ki a szóvivő, aki hozzátette, az ilyen és hasonló esetek elkerülhetővé válhatnak, ha a gépkocsi-tulajdonosok is nagyobb figyelmet fordítanak vagyontárgyaik védelmére.

– A gépjármű utasterében még üres táskát, ruhaneműt se hagyjunk, hiszen az elkövetők a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot vagy feltörni a zárat! Ezek javíttatása vagy cseréje pedig több tíz ezer forintba is kerülhet.

Képünk illusztráció
Forrás: Shutterstock

– Még ha csak pár percre is szállunk ki a járműből, akkor is zárjuk be az ajtókat, az ablakokat húzzuk fel, és kapcsoljuk be a riasztót, ugyanis az elkövetőknek csak pillanatok kellenek ahhoz, hogy a gépkocsi ablakát betörjék, majd villámgyorsan távozzanak a megszerzett értékekkel!

– Használjunk kormány-, pedál- és váltózárat is a riasztóberendezés mellett! A gépkocsiba olyan rádiót, CD- és MP3-lejátszót vásároljunk, melynek levehető előlapja van vagy fiókszerűen kihúzható!

– Ha tehetjük, vegyük igénybe az őrzött parkolókat és az értékmegőrzőket – sorolta a rendőrség tanácsait Szabó Zita.

CZ. N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!