Újság a fülnek!2023.10.10. 19:04Barát József: A nagykörűi Nagy Befőzésen hatvanféle helyi termék várja a látogatókat
Befőzni menő2022.08.27. 15:05Zárjuk üvegbe a nyár ízeit, télen hálásak leszünk érteMár nemcsak a nagymamák hobbija a nyár ízeinek tartósítása.Már nemcsak a nagymamák hobbija a nyár ízeinek tartósítása.
Mezőtúr2020.11.10. 14:00Finom ételeket készíthetünk az ősz jellegzetes gyümölcsébőlBár már beköszöntött az ősz, ilyenkor sem kell lemondanunk a befőzésről, a különféle finomságok készítéséről.Bár már beköszöntött az ősz, ilyenkor sem kell lemondanunk a befőzésről, a különféle finomságok készítéséről.
herba kör2020.10.07. 11:30Óvodások tanulták a szilvalekvár-készítés rejtelmeit KőtelekenSzilvalekvárt főzött a Herba Kör. A csoport tagjai a hagyományos lekvárkészítés rejtelmeibe a helyi óvodásokat is beavatták.Szilvalekvárt főzött a Herba Kör. A csoport tagjai a hagyományos lekvárkészítés rejtelmeibe a helyi óvodásokat is beavatták.
JÁSZKUNSÁG2020.08.20. 07:00Költséges lehet idén a befőzésNincsenek könnyű helyzetben a háziasszonyok idén. A befőttkészítésre, lekvárfőzésre alkalmas gyümölcsöket megviselték az időjárás viszontagságai.Nincsenek könnyű helyzetben a háziasszonyok idén. A befőttkészítésre, lekvárfőzésre alkalmas gyümölcsöket megviselték az időjárás viszontagságai.
befőzési kisokos2020.07.19. 13:52Így lehet tökéletes a lekvár és a befőttA zamatos finomságokat érdemes tartósítani a téli napokra.A zamatos finomságokat érdemes tartósítani a téli napokra.
befőzés2020.05.19. 11:30Lekvárt és bort is készíthetünk a jászkunsági gyümölcsökbőlÉrik az eper, nyílik a bodzavirág így elkezdődhet a befőzési szezon is. A gyümölcsök, zöldségek tartósításának nagy hagyománya van. Érik az eper, nyílik a bodzavirág így elkezdődhet a befőzési szezon is. A gyümölcsök, zöldségek tartósításának nagy hagyománya van.
GALÉRIÁVAL2019.10.07. 06:55Tizedszer is jól kifőzték a Nagy Befőzést„Sütés, főzés, füstölés, savanyítás, préselés!” – így hirdették tíz esztendővel ezelőtt a nagykörűi Nagy Befőzés napját.„Sütés, főzés, füstölés, savanyítás, préselés!” – így hirdették tíz esztendővel ezelőtt a nagykörűi Nagy Befőzés napját.
JÁSZALSÓSZENTGYÖRGY2019.09.29. 14:00Szilvanap: lekvárt főztek és fát ültettekA Jászalsószentgyörgyi Helytörténeti és Hagyományőrző Egyesület a Cselekvő közösségek programsorozat részeként nemrég Szilvanapot tartott.A Jászalsószentgyörgyi Helytörténeti és Hagyományőrző Egyesület a Cselekvő közösségek programsorozat részeként nemrég Szilvanapot tartott.
variációk egy témára2019.08.08. 16:40Dobja fel hagyományos szilvalekvárját!A hagyományos ízeken túl feldobhatjuk lekvárunkat a gyümölcshöz pluszban hozzáadott magvakkal, fűszerekkel.A hagyományos ízeken túl feldobhatjuk lekvárunkat a gyümölcshöz pluszban hozzáadott magvakkal, fűszerekkel.