Óvatosan, átverés!

2019.01.08. 18:33

Vírusveszély: ne töltse le a Whatsapp Goldot

Pedig milyen jól hangzik: egy kattintással elérhető a népszerű Whatsapp ingyenes üzenetküldő Gold változata.

Valójában az e-mailben, üzenetben terjedő Whatsapp Gold egy rendkívül hatékony vírust helyez el a mobilon.

Újra itt van és hódít

Egyszer már körbejárta a világot a Whatsapp Gold.

2016-ban egymillióan kattintottak rá, mert az ígért „Gold” frissítés azzal csábított, hogy az állítólag celebek által használt változatot így bárki megszerezheti. Futótűzként terjedt a kiváló program híre.

Pedig a Whatsapp hivatalosan közölte, hogy a Gold csalás, semmilyen közük nincs hozzá.

Mi tegyünk, ha linket kaptunk a Goldhoz?

A WhatsApp Gold ugyan azt ígéri, hogy bővíti a WhatsApp funkcióit, de valójában átverés, amit bűnözők azért fejlesztettek, hogy a felhasználók saját kezűleg telepítsenek rosszindulatú programot a készülékükre.

Ilyen üzenetre, linkre ne kattintsunk, hanem azonnal töröljük ki.

A WhatsApp ingyenesen és biztonságosan letölthető androidosoknak a Google Play Áruházból, illetve iPhone-ra az Apple App Store-ból, bármely más forrásból fellelhető „változata” károsíthatja a készülékeket.

Az igazi, gyári program frissítései mindig automatikusan, úgymond belülről érkeznek, a felhasználónak nem kell tennie értük semmit.

Cseppet sem véletlen

Mivel a mobil üzenetküldés egyik legnépszerűbb, ingyenes formája a WhatsApp, ezért a víruskészítők előszeretettel próbálnak visszaélni az ismertségével.

Ezelőtt legutóbb tavaly augusztusban a Checkpoint biztonsági kutatói találtak olyan biztonsági réseket a WhatsAppban, amelyek lehetővé tették a hackereknek, hogy átvegyék és szerkesszék mások üzeneteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!