Írjuk be a naptárba!

2019.03.21. 07:16

Bolondok napja után két Google-szolgáltatástól végleg búcsúzunk

Talán azért választotta április másodikát a megszüntetésre a keresőóriás, hogy az eltűnésüket a tájékozatlanok ne áprilisi tréfának véljék?

Forrás: Shutterstock

Megszűnik a Google+ vagy Google Plus, másutt G+

Nyolc éve működik a Google hol így, hol úgy nevezett, úgymond közösségi, fájlmegosztó szolgáltatása, amely nagyon sok kritikát kapott a felhasználóktól meg a szakmától egyaránt. A közösségi oldalak sivatagjának is nevezték, mert a többi szociális médiával ellentétben élénken igen kevesen vettek rajta részt. Inkább csak úgy döcögött.

Most azonban, hogy a Google úgy döntött, levonja a megfelelő következtetést, s egyszerűen felszámolja az egészet, sokaknak a szokásos ellenreakcióval kissé hiányozni kezd.

Mert ami tartalom van rajta, az legalább valamilyen kérdés köré csoportosuló, tematikus „ügy” volt, jellegzetesen nem cuki kismacskák, photoshopolt képek és csúszdázó pandák hírfolyama.

Akárhogy is, akinek Gmail fiókja van, esetleg maga sem tudja, hogy értékes tartalmakat (például képeket) tárolhat a Google+ -on: itt az ideje belépni, és minden számunkra fontosat letölteni, mert füstté válik az egész.

Az Inboxnak is annyi

Április másodikán egy másik szolgáltatást is felszámolnak, az Inboxot. A meglehetősen háttérben maradt, amúgy eredeti megközelítésű levelezőrendszer voltaképpen egy professzionális teendő-applikáció és a Gmail házasságából született öszvér volt.

Úgy szűnik meg, hogy tulajdonképpen nem is: a legjobb ötleteit (gyors válasz, teendő, halasztott küldés) szépen lassan, diszkréten, majdnem észrevétlenül már mindenkinek beépítették a Gmailbe. Mert az Inbox igazából jól működött, talán csak a mindig konzervatív felhasználói szemlélet halasztotta, amelyik érthetően nem szeret jól működő, bevált programokat csak úgy újakra cserélni.

A program megszűnése miatt igazán csak annak akad tennivalója – a puszta tudomásul vétel –, aki kifejezetten az Inboxot használja.

Borítókép. Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!