Talán fordulat jön

2019.05.30. 15:40

Mégis használhat a Huawei SD kártyákat – visszavették?

Mióta a Google – a már forgalomban lévő mobilok kivételével – letiltotta a kínai óriást, talán ez az első némileg megnyugtató hír.

Kép: Shutterstock

Forrás: Shutterstock

Nem csoda, hogy majd minden napra két Huawei-hír jut: a Samsung után a világ második legnagyobb, (az iPhone eladási számát felülmúló) gyártójáról van szó, Magyarországon is sokak használják a vállalat készülékeit.

Miután Trump amerikai elnök feketelistára helyezte a kémkedéssel vádolt céget, a Google-t követve a hírek szerint sorra megszakította vele az együttműködést több meghatározó vállalat, köztük az AMD, az ARM, az Intel, a Qualcomm, s Microsoft. Kirekesztették tagjaik sorából olyan szövetségek, mint a Wi-Fi Alliance, a JEDEC (Solid State Technology Association), az SDA (SD Association) és a PCIe szabvány.

Érzékenyen érintenék a céget

Ami az SD Association tagságának felfüggesztését illeti, ez nem kevesebbet jelent, mint hogy a Huawei nem használhat többé például az okostelefonjai belső tárhelyének bővítésére SD- illetve microSD-kártyákat.

Ehhez képest az Android Authority vette észre, hogy amilyen csendben eltüntették a Huawei-t az SDA tagjainak listájáról, olyan diszkréten vissza is helyezték.

A szabványügyi szervezet taglistáján újra szerepel a kínai vállalat.

A cég képviselője megerősítette a hírt az Android Authority érdeklődésére, de nem árult el további részleteket.

Korábbi zavaros híradásokkal ellentétében a Digital Trends híradása szerint megmaradt a Bluetooth és a Wifi Alliance tagságuk is.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!