Nagyobb önmagánál

2019.07.29. 15:08

Miként lehet a mobil kijelzője 100%-nál méretesebb?

A kérdésben rejlő képtelen állítás bizony igaz lehet: úgy tűnik, a Vivo megcsinálta a mutatványt.

Azaz önmagánál, a készülék előlapjának méreténél nagyobb lesz a telefonjának a kijelzője.

Most éppen ez a gyártó látszik előnyt szerezni a kissé szürreálisba hajló harcban, melyet az okostelefonok gyártói folytatnak egymás ellen azért, hogy minél nagyobb arányban kihasználják a készülék felületét.

Tavalyig „csak” arról volt szó, hogy a kijelzőbe felül belógó noch segítségével legyen kisebb az előlap, majd beépítették a kiugró szelfikamerát a készülékbe, s végül, múlt évben előbb az ujjlenyomat-olvasót, majd hangszórót a kijelző „alá” helyezték. Így már

sok okostelefonnak a teljes előlapja egyetlen, óriási kijelző:

nem foglal nagyobb helyet a zsebben, mint az elődei, mégis nagyobb a hasznos felülete.

Ezt a nem teljesen öncélú játékot fejleszti tovább a fáma szerint a kísérletezésre mindig szívesen vállalkozó kínai Vivo.

A jól tájékozott Ice universe a " target="_blank" rel="noopener">Twitteren szivárogtatta ki az új Vivo vélhetően Nex 3 nevű kütyüjének kijelzőjét.

This is the biggest leak today! This is the screen glass of the vivo NEX 3 (probably the name). It is almost 90° curved, the mirror of glass and glass forms the outline of the phone, it is very symmetrical and perfect. pic.twitter.com/mP5Q1159lA

Mint látható, a 90 fokban görbült kijelző az előlap síkja alá fog „kanyarodni”.

Úgy fest, nem lesz rajta se kameralyuk, se notch, viszont úgymond oldalról-hátulról is használható lesz. Ha kiterítenénk a kijelzőt, akkor

nagyobb lenne az előlap 100%-ánál.

A kamera nyilván az kijelzőüveg alá kerülhet, vagy a készülék tetejéből billen majd ki.

Borítóképünk illusztráció: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!