Ország-világ

2020.12.06. 17:01

Döntött a Netflix a Korona sorsáról

Az Egyesült Királyságban nagy sajtóvisszhangja volt a sorozat negyedik évadának, amely Károly herceg és Diana hercegnő viharos kapcsolatának a történetét dolgozza fel.

The crown sason 1 2016 Claire Foy. COLLECTION CHRISTOPHEL © Left Bank Pictures / Netflix

Forrás: AFP COLLECTION CHRISTOPHEL © Left Bank Pictures / Netflix

Fotó: Collection Christophel via AFP

A Netflix streamingszolgáltató nem fogja jelezni, hogy A Korona című nagy sikerű sorozata csupán fikció – írta a deadline.com filmes portál.

A brit kulturális miniszter egy november végi interjúban azt mondta, hogy a sorozat készítőinek egyértelművé kellene tenniük, hogy a széria

csupán fikció.

„Aggódom, hogy egy nemzedéknyi néző, aki még nem élt az események idején, összetévesztheti a fikciót a valósággal” – mondta Oliver Dowden a Daily Mail című konzervatív tömeglapnak adott interjújában.

A Netflix nem teljesíti a kérést. „A Koronát drámaként mutatjuk be a kezdetektől, és megbízunk abban, hogy előfizetőink értik, fikcióról van szó, ami nagy mértékben történelmi tényeken alapul. Ezért nem tervezzük és nem látjuk szükségét, hogy külön jelezzük a fikció tényét” – írták a deadline.com-nak.

Dickie Arbiter, II. Erzsébet királynő volt sajtótitkára szerint a sorozat „a végletekig feszíti a művészi szabadság határait”.

Borítókép: A Koorona című sorozat első évadának promóciós plakátja

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!