Jólléti funkciók

2021.08.13. 12:20

Mindent kicseréltek a „felszín” alatt az új Galaxy Watch-ban

Nem frázis: tényleg teljesen „újragondolta” a Samsung az új okosóráit.

Forrás: Samsung

Cseles, hogy miközben kidobták a saját, belső fejlesztésű operációs rendszerüket, a Tizent, megoldották, hogy az immáron Google Wear oprendszerrel futó karórákon a tulajdonosaik – ha nem akarnak –, ne vegyenek észre semmilyen változást, minden ott van, ahol az előző típusokon megszokták.

Pedig a mélyben minden megváltozott:

a Galaxy Watch4 és Galaxy Watch4 Classic okosórákon mutatkozik be a Google Samsunggal kifejlesztett Wear OS operációs rendszere, és a One UI Watch felhasználói felület.

A Samsung legfejlettebb egészségügyi és jólléti funkciói

A Galaxy Watch4 a Samsung új BioActive érzékelőjével érkezik, amely kisebb, kompakt kialakítása mellett is pontos mérésekre képes. Ez az új, három az egyben egység egyetlen chippel képes három nagyteljesítményű érzékelő működtetésére.

Az optikai pulzusmérő, az elektromos szívérzékelő és a BIA (bioelektromos impedancia analízis) segítségével a felhasználók megmérhetik a vérnyomásukat, a véroxigén szintjüket, felfedezhetik az esetleges AFib szívritmuszavart és mostantól a testösszetételüket is ellenőrizhetik.

Az új testösszetételmérővel a felhasználók teljesebb képet kaphatnak az általános egészségi állapotukról, és megismerhetik a vázizomzatuk tömegét, az anyagcseréjüket, a testükben lévő vízmennyiséget és a testzsírszázalékukat. A testösszetételmérés mostantól azonnal lehetséges lesz, ehhez elég két ujjal megérinteni az okosórát, amely 15 másodperc alatt közel 2400 különböző adatot rögzít a testről.

Az új okosórák számos jólléti funkcióval rendelkeznek, amelyekkel könnyedén nyomon követhetők a napi tevékenységek és segítenek elérni a legjobb teljesítményt.

A felhasználók edzésformák széles palettájáról választhatnak, Csoportos kihívásokat indíthatnak a barátaikkal vagy a családjukkal, és otthoni edzőtermet nyithatnak, ha a Galaxy Watch4-et a kompatibilis Samsung okostévéjükhöz csatlakoztatják, így az elégetett kalóriák és a pulzusszám a nagy képernyőn jelennek meg.

A csendesebb órák alatt a Galaxy Watch4 sorozat a Samsung eddigi legrészletesebb alváskövetésével segíti a minőségi pihenést. A felhasználók

csatlakoztatott okostelefonjukkal nem csak érzékelhetik a horkolást, hanem a továbbfejlesztett mérési lehetőségekkel a vér oxigénszintjét is követhetik.

A továbbfejlesztett Alvási pontszámokkal a felhasználók többet tudhatnak meg az alvási mintázatukról és kipihentebben ébredhetnek.

One UI Watch felület és Samsung által kifejlesztett Wear OS operációs rendszer

A Galaxy okosóraplatform egyszerűségre, könnyedségre és hatékonyságra épül. A Samsung vadonatúj One UI Watch felülete és a Samsung által kifejlesztett Wear OS operációs rendszer segítségével még zökkenőmentesebb az okosóra használata és a Galaxy élmény.

A One UI Watch segítségével a telefonra letöltött, kompatibilis alkalmazások automatikusan átkerülnek az órára is.

Az olyan, a felhasználók számára fontos beállítások, mint a Ne zavarjanak funkció és a letiltott telefonszámok azonnal szinkronizálódnak. Az Auto Switch biztosítja, hogy

a fülhallgatók a használattól függően átkapcsolják a hangot a telefon és az óra között.

A Bixby hang-, keret- és gesztusvezérlés segítségével könnyedén személyre szabható az óra. Az alkar kétszer felfelé és lefelé mozgatásával a felhasználók fogadhatnak bejövő hívást, illetve a csukó kétszeres forgatásával elutasíthatják a hívásokat, és figyelmen kívül hagyhatják az értesítéseket.

A Galaxy Watch4 széria az okosórák első generációja, amely a Samsung által kifejlesztett Wear OS operációs rendszerrel érkezik. A Samsung és a Google által megalkotott, egyedülálló platform lehetővé teszi, hogy a felhasználók a csuklójukról egy teljes ökoszisztémához férjenek hozzá, amelynek részei az olyan népszerű Google alkalmazások, mint a Google Térkép vagy a Google Pay, és az olyan ismert Galaxy szolgáltatások, mint a SmartThings vagy a Bixby. Az új platform támogatja a piacvezető, külső fejlesztőktől származó alkalmazásokat is, mint például az adidas Running, a Calm, a Strava és a Spotify, amelyek elérhetők a Google Playen.

A továbbfejlesztett beépített iránytű együttműködik a Google Térképpel, így megkönnyíti a felfedezést.

Kimagasló teljesítmény, közvetlenül a csuklón

A Galaxy Watch4 sorozat az első 5 nm-es processzorral szerelt Samsung okosóra, amely 20 százalékkal gyorsabb processzorral és 50 százalékkal több memóriával, valamint tízszer gyorsabb GPU-val érkezik, mint az előző generáció. Mindennek köszönhetően a görgetés és a multitasking a Galaxy Watch4 sorozaton egyszerű és kényelmes. A kijelző felbontása is nagyobb, akár 450 x 450 képpont is lehet, így a kép sokkal élesebb. A 16 GB memória elegendő tárhelyt biztosít a kedvenc alkalmazások, zenék és fotók letöltéséhez és tárolásához, mindezt a Samsung Knox platformjának köszönhetően teljes biztonságban.

A Samsung elkötelezettsége az eSIM technológia mellett lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az okostelefonjuk nélkül, kizárólag az órájukkal induljanak el otthonról és így is kapcsolatban maradhassanak. A megbízható akkumulátor szintén elengedhetetlen egy okosóránál. Az akár 40 órányi töltöttség több mint elegendő ahhoz, hogy az eszköz kibírjon egy teljes napot és éjszakát, még úgy is, hogy gyorsabb processzort, nagyobb felbontású kijelzőt, kibővített memóriát és kifinomultabb egészségügyi szolgáltatásokat biztosít. A váratlan helyzetek esetére a 30 perces töltés akár 10 órányi üzemidőt is képes biztosítani.

A Galaxy Watch4 és a Galaxy Watch4 Classic Magyarországon augusztus 11-től augusztus 26. 23:59 óráig előrendelhetőek, melyekhez egy ráadás Vezeték nélküli tripla töltő jár, majd augusztus 27-től megvásárolhatóak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!