Nem látja más

2021.11.11. 14:58

Elárverezik az orrszarvútülök nem helyettesíthető tokenjét

Az NFT (non-fungible token, nem helyettesíthető token) olyan technológia, amely lehetővé teszi digitális állományok egyedivé tételét, adásvételét és birtoklását. Minden NFT-nek van saját blockchain alapú digitális „pecsétje”, amely az eredetiségét és tulajdonosát igazolja.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Nem helyettesíthető tokenként (NFT) bocsátanak árverésre egy orrszarvútülköt és több történelmi tárgyat ma Fokvárosban.

Az árverést megrendező Momint dél-afrikai online NFT-piac közlése szerint

az első rinocérosztülök-NFT-t természetvédelmi célból bocsátják árverésre, az ebből származó nettó bevételt az orrszarvúk védelmére fordítják.

Dél-Afrikában 2020-ban a hivatalos adatok szerint jelentősen, 33 százalékkal csökkent az orrszarvúk orvvadászatának mértéke: a 2019-es 594-ről 394-egyedre.

Az NFT-ként elárverezendő történelmi ereklyék egyike egy tollfegyver, melyet egykor Oliver Tambo apartheidellenes politikus használt. Akkor kapta, amikor az Afrikai Nemzeti Kongresszus (ANC) elnöke volt, hogy meg tudja védeni magát a potenciális orgyilkosoktól – közölte a Momint.

A tollfegyvert nem láthatja a nagyközönség, leendő tulajdonosa kizárólagos joggal fog rendelkezni arra, hogy évente egyszer megtekintse a Liliesleaf Farm történeti múzeumban,

mely egykor az ANC, a dél-afrikai kommunista párt (SACP), az ANC katonai szárnya, az Umkhonto we Sizwe és az apartheidellenes politikai koalíció főhadiszállása volt.

Az árveréshez a dél-afrikai Sunday Times is csatlakozik egy fotóval és NFT-jével. A képet fotósuk az 1960-as években készítette Fokváros 6. kerületében, amelynek nem fehér lakosságát erőszakkal távolította el az 1970-es években az apartheid kormány.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!