Jó a babának, mamának

2021.12.14. 06:00

Webkamerán láthatják koraszülött babájukat a karanténban lévő szülők

A koronavírussal fertőzött szülők az inkubátorokba szerelt webkamera segítségével tarthatják a kapcsolatot koraszülött gyermekükkel a Semmelweis Egyetemen.

A most kiépített rendszeren keresztül a szülők és újszülöttek kölcsönösen hallják egymás hangját,  mindez segíti a kötődés kialakulást, a tejelválasztást, valamint az újszülött fejlődését is – mondta dr. Nádor Csaba, az egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika osztályvezetője.

Az egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegének Koraszülött Intenzív Osztályán a koronavírussal fertőzött kismamákat a szülést követően a klinikán létrehozott vörös zónában kezelik. Amennyiben a terhesgondozás vagy a szülés idején diagnosztizálják az édesanyánál és az újszülöttnél a koronavírust, akkor elkülönítik őket egészséges társaiktól.

 

Forrás: Semmelweis Egyetem

Ha a baba nem, de az édesanya fertőzött, akkor átmenetileg nem találkozhat az újszülöttel, ebben az esetben nyújt nagy segítséget az Őrködő webáruház felajánlása nyomán felszerelt nyolc webkamera.

A rendszert úgy alakították ki, hogy az megfeleljen a beteg- és személyiségjogi előírásoknak, valamint más ne férjen hozzá a kamerák által közvetített tartalomhoz.

A webkamerát egyelőre csak a fertőzött szülők és babák kapcsolattartásához használják, az egészséges anyák és apák az érvényes rendeletekkel és járványügyi előírásokkal összhangban jelenleg is együtt lehetnek koraszülött babájukkal a nap 24 órájában. Azoknak a szülőknek, akiknek a gyermeke hosszabb ápolásra szorul és esetleg távolabb élnek, ezért nem tudják mindennap látogatni a kisbabájukat, a webkamerás megoldás később, a vírus lecsengése után is jó szolgálatot tehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!