Nem kell kivenni

2022.02.27. 15:00

Itt a Sony LinkBuds, a fülhallgatók új generációja

Kényelmes kialakítása lehetővé teszi, hogy soha ne kelljen kikapcsolni.

Egy mondatban: a LinkBuds egy viselhető, mindig bekapcsolt hangkapunak szánja a Sony, amely áthidalja az online és offline közötti szakadékot. A felhasználók egyszerre élvezhetik kedvenc zenéiket és az élet fontos pillanatait a vadonatúj, valódi vezeték nélküli LinkBuds fülhallgatóval.

A Sony a fülhallgató egyedi kialakításával, érzékelőjével és térbeli hangtechnológiájával új lehetőségeket biztosít hangzás terén, és kompatibilis többek között az AR gaminggel, a hangvezérlésű AR navigációval, így egyszerű hozzáférést biztosít a zenékhez, és teljesen új home office élményeket garantál.  

Állandó kapcsolatban a különböző életterek

A LinkBuds egyedi, nyitott gyűrű alakjának köszönhetően a felhasználó bármikor visszatérhet a külvilágba anélkül, hogy veszítene a hallgatás élményéből. Az újonnan kifejlesztett gyűrűforma közepén elhelyezkedő membrán nyitott, ezzel segíti a hangátvitelt. A felhasználó így tisztán hallhatja a körülötte lévő hangokat, akár, ha a nevén szólítják telefonálás közben, vagy ha egy baráti beszélgetés közben zenét hallgat.

Kényelmes kialakításának és kis méretének hála a LinkBuds vezetéknélküli fülhallgatót sosem kell kikapcsolni. A körülbelül négy gramm súlyú fülhallgatók a miniatürizálás csodái.

A hagyományos felépítéstől eltérően a hangszórót borító membránt a házba integrálták, ezzel is csökkentve a felületét. Az új formát a Sony 1982-ben bemutatott, világszinten is első, fülbe helyezhető készülékének debütálása óta összegyűjtött, kiterjedt fülforma-adatok felhasználásával tervezték meg. Viselése alig észrevehető, így kiváló társ a mindennapi használatban.

Kristálytiszta hangzás

A LinkBuds precíz hangfelvételi technológiát tartalmaz, amely fejlett hangjelfeldolgozást végez, így biztosított a zaj nélküli telefonálás és a kristálytiszta beszédhang. A Sony zajcsökkentő algoritmusát mesterséges intelligencia alapú tanulással fejlesztették ki, több mint 500 millió hangmintát használva a környezeti zajok elnyomására és a hang tiszta kivonására. A LinkBuds segítségével a felhasználó még a legnagyobb hangzavarban is hallja a körülötte lévőket.

DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) funkciónak köszönhetően a kedvenc zenék kiváló minőségben csendülnek fel. A Sony integrált V1 processzora minimális torzítással adja vissza a legapróbb részleteket is a zenében, így a kedvenc előadók művei mindig kiválóan hangzanak majd. A speciálisan tervezett 12 mm-es gyűrűs meghajtó gazdag, kiegyensúlyozott hangzást biztosít.

Az adaptív hangerőszabályzó rendszer automatikusan optimalizálja a hangerőt a tartózkodási hely alapján, és feltűnésmentesen vegyíti a hallgatott zenét a külvilággal. A funkció segítségével a kedvenc dalok bármikor a tökéletes hangerőn hallgathatók.

 

Ne tévesszen meg senkit a méret: bár könnyű a használata, a LinkBuds fejlett funkciókkal rendelkezik. A Wide Area Tap segítségével a teljes vezérlés a felhasználó kezében van. A fül előtti tér kétszeri, vagy háromszori érintésével irányítható a lejátszás, a készülékhez így nem kell hozzáérni.

Ha a felhasználó keze épp foglalt, a Speak-to-Chat funkció használatával a beszéd automatikusan felfüggeszti a lejátszást. Amint a csevegés véget ért, a zene újraindul anélkül, hogy hozzá kellene érni a kezelőelemek bármelyikéhez. A LinkBuds virtuális, tetszőleges hangalapú asszisztenssel is rendelkezik, amelynek aktiválásával sok más mellett egyszerűbb az információszerzés, a kapcsolattartás, a teendők számontartása is az „OK Google” vagy az „Alexa” hívószavak használatával.

Egyszerű és hatékony Bluetooth párosítás

A LinkBuds támogatja a Google új Fast Pair funkcióját, amely lehetővé teszi az egyszerű és gyors kapcsolatot Androidos eszközök között. A felhasználó akár azt is könnyedén vissza tudja keresni, hol hagyta a fülhallgatót. A Swift Pair funkcióval a LinkBuds eszköz könnyedén párosítható Windows 10 vagy 11-es operációs rendszerrel rendelkező laptopokkal, asztali számítógépekkel vagy tabletekkel.

Most először, ha a felhasználó kiveszi a fülhallgatót a tokjából, a felugró ablak automatikusan megjelenik, így helytől függetlenül egyszerűen kapcsolatban maradhat.

A Gyors hozzáféréssel LinkBuds fülhallgató szabadon beállítható úgy, hogy az okostelefon elővétele nélkül, mindössze egyetlen érintéssel folytatódjon a lejátszás a Spotify-on.

A környezet felfedezésének gazdagabb élménye a Microsoft Soundscape segítségével

A Microsoft Soundscape szolgáltatás integrációjával a LinkBuds továbbfejlesztett lehetőségeket kínál. A nyitott, fülformához idomuló kialakítás segítségével lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a külvilág olyan hangjaira is képesek legyenek figyelni, mint az utca vagy a forgalom zaja. A beépített iránytű- és giroszkópos szenzorok segítségével a fülhallgató érzékeli a fej mozgását, így az okostelefon kézben tartása nélkül képes meghatározni a hang forrásának irányát.

A Sony-nak fontos a fenntarthatóság

A Sony nem csak a stílusra ügyelt a LinkBuds tervezésekor, hanem a környezetvédelemre is. Az egyedi fülhallgatók és a töltésükért felelős tokok újrahasznosított anyagokból készültek, csomagolásuk pedig műanyagmentes.

A LinkBuds illeszkedik a mindennapokhoz. Az IPX4 szabványú vízállóságnak köszönhetően a víz- és izzadságcseppek nem állhatnak a kedvenc dalok útjába. Az eszköz egy teljes munkanapon keresztül kitart: 5,5 órányi használatra képes, de a letisztult és kompakt tok akár további 12 órányi töltöttséget biztosít. Sietség esetén 10 percnyi töltéssel akár 90 percnyi lejátszási idő is biztosítható.

Magával ragadó és körülölelő hangzásvilág

A 360 Reality Audio1 funkcióval a zenei élmény annyira valósághű lesz a felhasználó számára, mintha egy koncert első sorából vagy egy stúdióból, kedvenc előadója mellől hallgatná.

A LinkBuds szürke és fehér színekben elérhető a Sony viszonteladóinál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!