Potyautasok figyelnek

2022.06.10. 18:00

Titokzatos látogatók fejjel lefelé kapaszkodnak az űrállomásra?

Még június elején készítette a képet a Nemzetközi Űrállomás (ISS) kozmonautája.

Állítólag az ügyes fotós, Szergej Korszakov űrhajós is meghökkent, amikor exponálta a borítóképünkön és az alábbi tweeten is látható felvételt. A Roszkozmosz Progressz MS-18 űrhajó lecsatlakozása közben azt vette észre, hogy egy pár potyautas csüng a személyzet nélküli teherűrhajó oldalán.

A twitterezők persze rögtön pletykálni kezdtek, hogy vajon kikhez tartozhatnak a meglepő szemek. A legnépszerűbb megfejtésnek Doctor Who Dalekjai és a Star Wars R2-D2-ja bizonyult, egy sor más kitalált karakter mellett.

Mert szerencsére a meglepő kis űrlények valójában csak a megfelelő pillanatban elkapott fények, nem pedig a Tejútrendszerben leselkedő gonosz idegen civilizációk kémei. Valószínűleg.

Nagyon rosszul jönne éppen most egy összecsapás a földönkívüliekkel  az ISS-en. Bár néhány apróságtól eltekintve legalább az Amerika és Oroszország által együttesen ellenőrzött űrállomás fedélzetén még békés viszonyok maradtak.

Korszakovnak van érzéke a lenyűgöző felvételek készítéséhez. A Nemzetközi Űrállomáson lőtte többek között azt a gyönyörű – és rejtélyes – pillanatfelvételt egy Hold alakú jégkristályról, amelyet az ISS egyik ablakán fedezett fel.

Borítóképünkön a „marslakók” kapaszkodnak az űrállomáson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!