Ezeket nézze meg!

2022.08.04. 14:46

5 hasznos nyári tipp a Google-től

Vegyük szemre az úticélunkat digitális szemszögből.

A nyári utazások során nem ritka, hogy a Google-t hívjuk segítségül utazásaink tervezésekor. A Google Maps új funkciója, a Google Maps Immersive View mostantól a világ közel 100 legnépszerűbb nevezetességének fotórealisztikus légifelvételét kínálja a felhasználói számára olyan városokban, mint Barcelona, London, New York, San Francisco vagy Tokió. Íme:

Nyáron több időt töltünk a családdal és a barátokkal. A könnyű kapcsolattartás és egyszerű szervezés érdekében a Google Maps egy új helymegosztási lehetőséget kínál, melynek köszönhetően nemcsak az látható, hogy merre járnak ismerőseink, de értesítéseket is kaphatunk, hogy mikor érkeznek meg a megbeszélt helyszínre vagy mikor távoztak egy korábbi helyszínről.

A Google Pay-t felváltó Google Wallet valóban pénztárcaként funkcionál, amelybe nemcsak bank- és hitelkártyákat, de ajándékkártyákat, beszállókártyákat, sőt, akár koncertek és más rendezvények belépőjegyeit is egy helyen, biztonságosan tárolhatjuk. A Google Wallet Magyarországon jelenleg Android és Wear OS rendszereken érhető el.

Fenntartható utazás a Google segítségével

Az első lépés a környezetbarát nyaralás felé a fenntarthatóbb tervezés. Hogyha olyan úti célt választunk, melyet csak repülővel tudunk megközelíteni, használhatjuk a Google Flights szolgáltatást, melynek segítségével CO2-kibocsátás" alapján szűrhetjük és könnyedén megtalálhatjuk a legkisebb szénlábnyommal rendelkező járatokat. Ha pedig otttartózkodás alatt is szeretnénk óvni a természetet, a Google Keresőn keresztül fellelhetők azokat a szállodák, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra. A mindennapos közlekedés során a Google Maps abban is segít, hogy felfedezzük a hozzánk legközelebb eső kerékpár- és rollerbérlő pontokat.

A nyári emlékek megőrzése

Nyári élményeinket leggyakrabban fényképeken őrizzük, s mára a legtöbb ilyen emlékünk digitális. A Google Photos új lehetőségeket kínál arra, hogy kényelmesen kinyomtassuk fényképeinket és akár a falra akasztva őrizzük meg a fontos pillanatokat. Az új funkció a fotókönyvek mellett a fotónyomatok és vászonnyomatok készítésének lehetőségét is felkínálja.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!