Kiterjesztett valóság

2022.08.01. 06:00

A Google kihozza a laborból az okosszemüvegét

Gyarapodnak a versenytársak az okosszemüveg piacon, s a Google is most lép a tesztelés újabb fázisába készülékével.

Természetesen kiterjesztett valóság (augmented reality, AR) szemüveg készül a boszorkánykonyhában. Az AR lényege, hogy a szemüveget használóknak a látómezejébe, a valós környezetbe virtuális elemeket vetítenek.

A kiterjesztett valóság segítségével gyorsan és egyszerűen hozzáférhet a felhasználó egy sor információhoz – például idegen nyelvből fordít a holmi, vagy megmutatja, miként juthat el legkönnyebben A pontból B pontba.

Forrás: Google

A Google nemrég például megosztott egy laboratóriumban tesztelt korai AR-prototípust, amely valós idejű fordítást tesz lehetővé közvetlenül a látóterünkben.

A kizárólag laboratóriumi környezetben történő tesztelésnek azonban megvannak a maga korlátai. Ezért augusztusban az AR prototípusokat a való világban kezdik tesztelni.

Ugyan nyilvános környezetben próbálják majd ki a  készülékeket, de csak kevés, gondosan válogatot tesztelővel. A prototípusok tartalmaznak majd lencsébe épített kijelzőket, mikrofonokat és kamerákat – árulta el a Google.

Borítóképünk illusztráció: Google Glass

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!