IFA 2022

2022.09.02. 09:20

MI-vezérelt, fenntartható otthonokat hoz a Samsung

A hatékony készülékek és az okosszolgáltatások növelhetik az energiamegtakarítást és fenntartható megoldásokat kínálhatnak az otthonokban.

Forrás: Samsung

A jövő fenntartható otthonait már most el lehet kezdeni kialakítani, energiatakarékossági technológiák fejlesztésével és megfelelő stratégiai partnerek bevonásával. A Samsung a 2022-es IFA szakkiállításon ennek a lépéseit mutatta be. A vállalat további célja, hogy a jövőben az egyik vezető energiahatékony készülékeket kínáló márkává váljon a Samsung.

Élvonalban az energiahatékonyságért

A SmartThings Home idei bevezetésével a Samsung megalapozta a fenntartható otthonok megteremtésének lehetőségét. Az összekapcsolható készülékek olyan szolgáltatásokkal egészültek ki, mint a SmartThings Energia

mesterséges intelligencia által vezérelt energiatakarékos üzemmódja (MI Energia üzemmód), amelynek optimális használatával maximalizálható az energiamegtakarítás.

A Samsung legmagasabb energiahatékonysági besorolású mosógépeinek esetében a SmartThings Energia szolgáltatás MI Energia üzemmód segítségével optimalizálhatók a mosási ciklusok, olyan funkciók segítségével, mint például az MI Ecobubble, amely hideg mosás esetén akár 70%-kal csökkentheti az energiafelhasználást, miközben erőteljes tisztítást biztosít.

A Samsung hűtőszekrények a SmartThings Energia MI Energiatakarékos üzemmód segítségével maguktól szabályozzák a hőmérsékletet az ajtónyitási szokások, valamint a kompresszor fordulatszám alapján, amivel 10%-kal csökkenthetik az energiafogyasztást.

Mindez az év végére akár a 30%-ot is elérheti, amelynek 15%-áért az az MI algoritmus felel, amely optimalizálja a kompresszor sebességét és a leolvasztási ciklust. A további 15%-os csökkenés pedig a hűtőszekrény magasabb átlaghőmérsékletének fenntartásával érhető el.

További eszközök esetében is jelentős energiamegtakarítás tapasztalható:

a levegő-víz hőszivattyús fűtési rendszerek 40%-kal, a szárítógépek 20%-kal, míg a lakossági légkondicionálók szintén 20%-kal csökkenthetik a fogyasztást éves szinten.

Továbbá e hónaptól az európai piacon az új Bespoke MI mosógépek, a Bespoke alulfagyasztós hűtőszekrények, valamint a levegő-víz hőszivattyús fűtési rendszerek esetében a Samsung túl kíván lépni mindazon, amit a jelenlegi „A” minősítés megkövetel, további 10%-os extra energiamegtakarítást biztosítva bizonyos modellek esetében.

Mindezek együttesen hozzájárulnak egy olyan fenntartható jövő kialakításához, amelybe a Samsung megtervezte készülékeit. Ennek érdekében a vállalat célkitűzései között szerepel, hogy 2023-ra legfőbb termékkategóriáinak mindegyike, így például a hűtőszekrények, mosógépek, lakossági légkondicionálók, valamint levegő-víz hőszivattyús fűtési rendszerek

100%-ban Wi-Fi és SmartThings kompatibilisek legyenek.

A Q CELLS-szel együttműködve a Samsung kifejlesztette a nulla energiafelhasználású, önfenntartó otthont, amely a SmartThings vezérlésével képes napelemek segítségével fenntartható energiát termelni és tárolni a Samsung készülékek működtetéséhez.

Testreszabott külső az otthoni élethez alkalmazkodva

A Samsung készülékek fenntarthatósága nemcsak a Bespoke termékek funkcióiban, hanem azok kialakításában is megmutatkozik. A moduláris felépítés és a készülékekbe épített cserélhető panelek – a Bespoke hűtők esetében – növelik a készülékek élettartamát, miközben csökkentik a hulladékok mennyiségét. Továbbá, a felhasználók a változtatható design elemek, valamint cserélhető panelek segítségével bármikor könnyedén megújíthatják készülékeiket, hogy azok az aktuális igényeiknek megfeleljenek.

20 évre szóló garancia a fenntarthatóság jegyében

A Samsung fenntarthatósági elképzelései között szerepel a vállalat fejlett Digitális Inverter Technológiáinak (DIT) támogatása is. A több mint 25 évnyi kutatásra és fejlesztésre épülő DIT az energiahatékonyságtól kezdve, a teljesítményen át, a legtöbb készüléke tartósságára is hatással van.

A Samsung termékeibe vetett bizalmát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a vállalat az eddigi leghosszabb időre, 20 évre szóló garanciát vállal digitális inverter motorjaira és kompresszoraira, elkötelezve magát a pazarlás csökkentése és a fenntartható jövő megteremtése mellett.

Együttműködés a tisztább technológia érdekében

A Samsung élen jár az energiahatékony fogyasztói technológia terén, így olyan vállalatokkal dolgozik együtt, amelyek szintén környezettudatos célkitűzésekkel rendelkeznek. A Patagonia partnerségében olyan mosógép-technológiákat fejlesztettek ki, amelyekkel csökkenthető a mosás során keletkező mikroműanyag-szennyezés. A jövőben olyan mosógépek bevezetését is tervezi a vállalat, amelyek képesek lehetnek majd a mosásból származó mikroműanyag-szennyezést akár 54%-kal csökkenteni.

Mivel a fenntarthatóság meghatározóvá válik életünkben, ehhez a Samsung olyan háztartási készülékeket kíván biztosítani, amelyek segítenek energiát és erőforrásokat megtakarítani az otthonokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!