Digitália

2022.11.01. 06:00

Ne dobja ki régi telefonját: meghökkentő pénzt érhet!

A szekrényfiók alján heverő veterán mobilért néha elképesztő árat fizetnek a gyűjtők.

A Motorola DynaTAC 8000X korabeli hirdetése

Jól járt, aki anno nem hajította a szemetesbe 35 mm-es fényképezőgépét, bakelit lemezjátszóját, mert manapság csinos összegeket fizetnek érte. Hasonlóképpen antik darabként értékesíthető számos öreg telefon is. Egy bontatlan első kiadású iPhone a közelmúltban több mint 39 000 dollárért (16 millió forintért) kelt el! Ha nem is ennyire, de számos régi darab szintén alaposan megnyitja a gyűjtők pénztárcáját.

Csinos áron kelnek el a régi Motorolák, Nokiák és még egy HTC telefon is sokat érhet. Az eBay-en néztünk körül, mennyire érdemes átnézni a szekrény alját: az alábbi készülékek bármelyikével komoly pénzeket lehet keresni.

Nokia 7280

 

Ez a különleges darab az elkötelezett rajongók és gyűjtők kedvence. Jó tudni, hogy egy ilyet átlagosan 250 dollárért árusítanak az eBay-en.

Motorola International 3200

 

Mintha egy retro filmet látnánk: a Motorola International 3200 a retro téglatelefonok aranykorának terméke. Ez volt az első digitális mobil: 1992-ben adták ki.

Átlagosan 250 dollárt ér az interneten.

Motorola MicroTAC 9800X

 

A MicroTAC már szinte modern, valóságos flip telefon, ikonikus antennával.

A mostani keresés szerint 260 dollárt fizetnek annak, aki hajlandó megválni tőle.

Motorola RAZR2

A RAZR telefonok elegáns, szexi dizájnnal jöttek: egy jó állapotú régi készüléket állítólag 270 dollárért adnak az eBay-en.

iPhone 3G

A vitathatatlanul menő klasszikus darabért 340 dollárt is fizetnek az interneten. Nincs okunk panaszra az Apple-holmik értékállóságával kapcsolatban.

Az eredeti iPhone

Az iPhone 1 sem rossz üzlet, a gyűjtők átlagosan 600 dollárt is kicsengetnek érte.

HTC Touch Diamond2

Jó állapotban 600 dollárt is érhet: legutóbb csak egy kopottasabb darabot láttunk 160 dollárért.

Motorola DynaTAC 8000X

A telefon korabeli hirdetése

A Motorola DynaTAC tulajdonosoknak mindenképp elő kell ásniuk ezt a dinoszauruszt, amikor fel akarják számolni klasszikus mobiltelefon-gyűjteményüket.

Dr. Martin „Marty” Cooper mérnök mobilja 1973-ban debütált és átlagosan több mint 2000 dollárt ér. Ha nem lenne ilyen a szekrény alján, akkor legalább nézzük meg róla ezt a videót:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!