Kínai szuvenír

2020.10.06. 17:21

A Tencent tízezer dolgozója kapott luxusmobilt

Rögtön elkezdtek feltünedezni az online piactereken a kettéhajtható Huawei Mate Xs készülékek.

A Huawei Mate Xs

Forrás: Shutterstock

Jó néhány olyan esetről hallottunk már, mikor tömegesen kaptak jutalomként nagy értékű ajándékokat az óriási profitot generáló kínai vállalkozások dolgozói, de még így is komoly meglepetést okozott a Tencent legutóbbi akciója. A South China Morning Post beszámolója szerint a cég tízezer munkavállalóját lepte meg egy-egy Huawei Mate Xs luxustelefonnal, ezzel ünnepelve a közösségi médiás, videós és hírtartalmakat készítő üzleti egységének második születésnapját – írja az Origo.

A Huawei Mate Xs
Fotó: Shutterstock

A kettéhajtható kijelzős Huawei Mate Xs nem csupán nagyon drága, de gyártási nehézségek miatt rendkívül ritka is, Kínában 16 999 jüan az ajánlott fogyasztói ára, ami durván 762 ezer forintot jelent.

A ritka bőkezű akció kedvezményezettjeinek egy része azonnal ki is tette az online piacterekre a céges ajándékot, egyes esetekben a normál ár akár két és félszeresét is elkérve a státuszszimbólum mobilért. Ez persze érthető, elvégre nem mindenki érzi óriási szükségét a készülék megtartásának, főleg mikor számára sokkal fontosabb és hasznosabb dolgokra is tudja költeni az árát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!