Új világelső

2021.08.11. 15:17

A TikTok leverte az első helyről a Facebook Messengert

Szeretjük, vagy sem: a TikTok lett a világ legtöbbet letöltött alkalmazása 2020-ban az App Annie elemzőcég adatai szerint.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ezzel letolta az első helyről a Messengert, bár Mark Zuckerberg birodalmát továbbra sem kell félteni:

az App Annie táblázata a következő négy helyre a Facebookot, a WhatsAppot, az Instagramot és a Facebook Messengert teszi a legtöbbet letöltött alkalmazások sorában.

App Annie

A második oszlopban az előző éves helyezésük látható: a TikTok a negyedikről ugrott az első helyre.

Az alkalmazást a korábbi elnök, Donald Trump – nemzetbiztonsági veszélyekre hivatkozva – próbálta Amerikában rendeletileg betiltani.

A Trump-adminisztráció szerint a Tiktok által a kínai kormány hozzáférhet az amerikai felhasználók adataihoz. A vállalat ismételten tagadta ezeket az állításokat.

Annyi már biztos, hogy mindenki másol mindenkit: éveken keresztül a Facebook úgy kopizta szemérmetlenül a másoknál sikeresnek bizonyul megoldásokat, hogy még a nevüket sem változtatta meg. A múlt héten aztán kiderült, hogy a „fiatalos” és „eredeti” TikTok lemásolja az eltűnő történet funkciót.

Introducing TikTok Stories ✨🔥

Plot twist!

A kedvelt megoldás a csak 24 óráig látható, majd elfüstölő sztorikkal először a Snapchaten tűnt fel, aztán kopizták az Instagramon, a Facebookon, a Twitteren – utóbbinál viszont már nem jött be a közönségnek.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!