Nem csak kockáknak

2020.02.19. 06:00

Csináld magad anti-okostelefon, amilyen másnak nincs

Óriási érdeklődést váltott ki egy fiatal nő fejlesztése.

Forrás: Justine Haupt

Justine Haupt, a Brookhaven Nemzeti Laboratórium csillagászati műszerfejlesztője olyan mobil fejlesztésén dolgozott, ami nélkülözi a modern okostelefonok összes, úgymond nem telefon funkcióját.

Mint írja, egyszerűen idegesítik az érintőképernyővel ellátott, kényes okostelefonok, amik túl sok szolgáltatást kínálnak, mikor pedig ő egyszerűen csak telefonálni szeretne. Ahhoz meg nem akar kódot írni, záróképernyőt oldani, belépni a telefonapphoz, hanem rögtön „tárcsázni” akar. Így hát megalkotta a Rotary Cellphone-t, amely

olyan tárcsás felületet kapott, amit talán harminc éve láttunk utoljára.

Ezen nincs érintőképernyő, nincs bekapcsolás (billenőkapcsolója van) nem kell elérni a menüt és semmilyen fölösleges funkciót nem kínál – viszont elfér a mobil a felhasználó zsebében. Kiváló a vétel hangminősége, s rossz vételi viszonyok esetén akár irányantennát lehet rátenni.

Mint a képen látható, szinte nulla fogyasztással bíró, például az elektronikus könyvolvasókban található e-papír kijelzőt kapott.

Úgy látszik, Haupt nincs egyedül az igényeivel, mert annyian igényelték tőle a kütyü leírását, hogy közzétette a nyílt forráskódú, ingyenes megoldást, s szükség esetén az alkatrészeket is meg lehet tőle venni a honlapján.

Borítóképünkön Justine Haupt a tárcsás mobiljával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!