Twitteren közölték

2020.02.04. 22:30

Eddig tartott: egyszerűen végleg vége a telefonlegendának

Az okostelefonozás kezdetén, aki számított, annak ilyen telefonja volt. Marad a tapizás.

Forrás: Shutterstock

Kicsi volt, okos, feltörhetetlen, megbízható és szerethető. De nem pusztán ez volt a BlackBerry sikerének kulcsa, hanem az, hogy a fekete, apró pöttyökkel szórt mobilt (blackberry = szeder) igazi, teljes qwerty billentyűzettel adták.

Nem volt (annyi) félreírás, csúszkáló tapizás, mint a később sikert aratott érintőképernyős telefonokon: aki adott magára, üzletemberektől politikusokig, mind csakis ezt használta.

Vélhetően ami az előnye volt, az lett a veszte is

Az egyre divatosabb érintőképernyő a nagy kijelzővel elszerette a felhasználóit, de a Blackberry rendületlenül ragaszkodott a klaviatúrához, meg a saját szoftveréhez és nem közösködött másokkal.

Ezeket a készülékeket sokan szerették
Fotó: Wikipédia

A gyártó már egyszer lemondott a készülékről, s 2016-ban eladta a kínai TCL Communication vállalatnak. A kínaiak persze rögtön Androidot tettek rá, de immáron az sem segített: a droidos Blackberry okostelefonok elenyésző részesedést szereztek maguknak a piacon.

A mostani bejelentés szerint augusztus végén a licenc lejártával

végleg beszüntetik a Blackberry okostelefonok gyártását.

Az okostelefon-üzletág feladását követően a kanadai Blackberry vállalati szoftverek fejlesztésére összpontosította profilját.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!