Gyorsabb

2019.10.16. 19:45

Előnyt jelenthet a játékosoknak a Razer legújabb billentyűzete

Potom 800 ezer forintot kérnek az ezzel felszerelt laptopért.

05 September 2019, Berlin: A young woman joins Team Razer on the second media day of the IFA technology trade fair, the world's largest trade fair for consumer electronics, at the stand of Team Razer for a throne of keyboards. The IFA takes place from 06.-11.09.2019 at the Berlin Exhibition Grounds. Trade visitors from more than 100 countries visit presentations of the latest products and innovations Photo: Britta Pedersen/dpa-Zentralbild/dpa

Forrás: DPA / Zentralbild / AFP

Fotó: Britta Pedersen

A játékosoknak szánt számítógépek és kiegészítők tervezésére szakosodott Razer bemutatta az eddigi legfejlettebb laptopját. A Blade 15 Advanced legfontosabb érdekességét a rendhagyó billentyűzete jelenti, hiszen membrános vagy mechanikus kapcsolós megoldások helyett optikai érzékelőket használ – írja az Origo.

A billentyűzet első pillantásra ugyanúgy működik, mint a hagyományos megoldások, azonban a lenyomás tényét egy infravörös érzékelő detektálja. A Razer szerint

ez előnyt jelenthet a játékosoknak: a kisebb fizikai ellenállás miatt gyorsabban lenyomhatók a gombok, ráadásul magáról a lenyomásról is előbb vesz tudomást a számítógép.

Mint az alábbi képről is sejthető, a különleges gombok 16,7 millió színárnyalatban képesek világítani, bár ennek a díszkivilágításnak nincs köze az új típusú kapcsolóhoz.

A Razer Blade 15 Advanced laptop
Fotó: Razer

A Blade 15 Advanced első körben egyetlen konfigurációban lesz kapható, amelyért 2650 dollárt, azaz nettó 801 ezer forintot kér majd a Razer.

Ezért cserébe az optikai és világítós gombokon túl 15,6 hüvelykes és 1920×1080 pixeles, 240 Hz-es frissítési sebességű kijelzőt, Intel Core i7-9750H processzort, NVIDIA GeForce RTX 2070 videovezérlőt, 16 GB DDR4 memóriát, továbbá 512 GB-os SSD-t kapnak a vásárlók.

Borítókép: Billentyűzetek a Razer standján egy berlini kiállításon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!