Dinamikusan növekvő kereslet

2020.01.05. 12:30

Évi félmillió járművet készít majd a Tesla berlini gyára

Elon Musk novemberben jelentette be, hogy a készülő új berlin-brandenburgi nemzetközi repülőtér (BER) közelében építik fel első európai – és a sanghaji üzem után második Amerikán kívüli – gyárukat.

The Tesla Model 3 on display in Los Angeles, California on November 29, 2018 at Automobility LA, formerly the LA Auto Show Press and Trade Days, which opens to the public from November 30 to December 9. (Photo by Frederic J. BROWN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Frederic J. Brown

A Tesla hétvégén nyilvánosságra hozott dokumentumai szerint a Grünheide nevű településnél felépülő, a berlini városhatártól nagyjából 10 kilométerre délkeletre fekvő üzemben a Model 3 és a Model Y autókat készítik majd, továbbá olyan modelleket, amelyek még csak tervekben szerepelnek.

A Tesla azzal számol, hogy 2021 júliusában indítja el a Gigafactory 4 nevű gyárában a termelést.

A sanghaji „Gigafactory 3” egy évnél rövidebb idő alatt készült el, nemrég évi 150 ezer darabos kapacitással kezdte meg a termelést.

Pénteken ismertették, hogy tavaly a Tesla mintegy 367 ezer 500 elektromos autót szállított le megrendelőinek, 50 százalékkal többet az előző évinél.

A Tesla 360-400 ezres értékesítési célt tűzött ki a 2019-es évre.

Borítókép: Egy Tesla Model 3 típusú kocsi egy autókiállításon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!