Aggódik a nagyszülőkért?

2019.08.10. 12:07

Ez a hazánkban is kapható okosóra kifejezetten időseknek készült

Előfordul, hogy idősebb rokonainkat nehezen érjük el azonnal telefonon. A Vodafone Senior okosóra ilyenkor is lehetővé teszi a kapcsolattartást.

A könnyedén kezelhető, hálózatba kapcsolt (IoT – Dolgok Internete) eszköz segítségével bármikor elérhetjük őket, és ők is minket. Az órával kezdeményezhetők és fogadhatók hanghívások, további funkciói között megtalálható a helymeghatározás, lépésszámlálás, valamint vérnyomás- és pulzusmérés.

SOS gombja segítségével vészjelzés is indítható,

így az óra viselője szükség esetén azonnal értesítheti hozzátartozóját.

Az eszköz funkciói és a viselő személy adatai az órával folyamatos összeköttetésben álló Private Sentinel web- és mobilapplikáción keresztül egyaránt elérhetők.

Távolból követhető az idős ember

A mobilalkalmazáson keresztül megfigyelhető az óra töltöttségi szintje, a viselő aktuális tartózkodási helye, a mért lépések száma, indítható vérnyomás- és pulzusmérés, valamint ellenőrizhetők az evvel kapcsolatos legutóbbi adatok is. Ezen kívül az előzetesen beállított számra hívások indíthatók, valamint

vészhelyzetben vagy az előre kijelölt biztonsági zóna elhagyása esetén az óra értesítést küld az alkalmazás használójának.

Webes felületen keresztül állítóható be a biztonsági zóna, valamint a vészhelyzet esetén értesítendő telefonszámok és e-mail címek.

Ha kell, biztonsági figyelmeztetést küld

Az SOS gomb hosszú megnyomására az eszköz három telefonszámra küld SMS-t, valamint tíz e-mailcímre levelet az előre megadott szöveggel. Mindemellett riasztáskor egy előre megadott telefonszámot automatikusan is felhív, így vészhelyzet esetén biztosan célba ér az üzenet.

A Senior Okosóra komplex tarifaszolgáltatással, kamatmentes részletre, vagy 21 ezer forintos teljes áron elérhető. Fontos tudni azonban, hogy nem orvostechnikai eszköz, az általa mért adatok csupán tájékoztató jellegű információt adnak.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!