Kritikus hibákat javít

2019.03.13. 16:16

Ezúttal nincs idő halogatni a Windows frissítését

Akad, aki sportot űz belőle, hogy minél ritkábban indítja újra, s ráérősen frissíti a számítógép operációs rendszerét.

Fotó: Shutterstock

A halogatás most nem jó stratégia, még akkor sem, ha tudjuk, egyik-másik elkapkodottan hamar kiadott Windows frissítés többet árt (lassít) a rendszernek, mint amennyit javít.

Most azonban összesen 64 sebezhetőséget szüntetett meg a Microsoft,

minden okunk meg van tehát a Windows/ Gépház/ Frissítés és biztonság menüpontot kattintva megsürgetni a javítást.

A redmondi cég magyar idő szerint kedd este óta elérhetővé tette a Microsoft legújabb hibajavításait. A cég összesen hatvannégy sérülékenységet foltozott be többek közt a Windowsokban, az Office csomagokban, az Internet Explorerben, és az Edge-ben, sorolja az Origo. Ezekből számos kritikus besorolást kapott.

Kapott márciusi patchet, javítást a Windows 7 is

Az egyik nulladik napi sérülékenységet csak az operációs rendszer és a Chrome böngésző kombinációja esetén lehet kihasználni. A nyugdíj előtt álló rendszer kapott funkcionális frissítést is, amivel képessé vált az SHA-2 algoritmussal aláírt, jövőbeli javítások telepítésére.

Aki nem telepíti ezt a patchet, nem tudja majd installálni a rendszer jövőbeli biztonsági javításait.

Végül megemlítendő, hogy a Windows 10 October 2018 Update-hez nemrég érkezett egy kumulatív javítás, ami csökkentette egyes játékok futási sebességét.

Fontos hír, hogy a mostani hibajavítóval kedden jött egy újabb összegző javítás a rendszerhez, ami elvileg helyrehozza az előbbi problémát.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!