Nem, nem őrültség

2019.01.28. 07:40

Ilyen látványos mobilt, mint a Meizu Zero, még nem csinált senki

Még egy bekapcsológomb sincs rajta, a telefon egész előlapja, oldala egyetlen, osztatlan kijelző lett.

Businessman showing colleague content on smartphone

Fotó: PhotoAlto

Tavaly érzékelhetően visszaesett az okostelefonos piac, egyébként hazánkban is hosszú évek óta először fordult elő, hogy nem nőtt az okostelefont használók száma.

Így aztán a gyártóknak kapkodva kell előállni ötletekkel, hogy mutatós újdonságokkal enyhítsék a vásárlási kedv lanyhulását.

Vélhetően ezért (is) lesz egyre több kamera az okostelefonok hátlapján, emiatt nő a hasznos kijelző-készüléktest arány annyira, hogy már szinte semmi nincs az előlapon, csak képernyő.

Ez utóbbit viszi tökélyre a Meizu most bemutatott készüléke.

Ugyanis ezen a telefonon nincs egyetlen árva gomb, még csatlakozóaljzat sem.

Miként a hivatalos traileren látható:

Néhányan őrültségnek, mások szédítő innovációnak minősítik a (természetesen) kínai Meizu alkotását.

A Meizu maga viszont „Zero”-nak nevezi a készüléket.

Teljes joggal, mert az egész előlapot beborítja a kijelző, s az oldalán sincs még egy SIM-kártya nyílás sem, sőt, töltőaljzatra sem lehet lelni.

Mert a kártya eSIM, a töltés pedig kizárólag vezeték nélküli.

Az előlapi kijelző alá rejtették az ujjlenyomat-olvasót, a fizikai hangerőszabályozást virtuális gombok helyettesítik. Nyílások nélkül persze könnyebb vízálló telefont csinálni.

Ami a hangszórót illeti, a Meizu szintén a kijelzőt használja hangerősítőnek. Az egyelőre ismeretlen technikai megoldást ők mSound 2.0-nak hívják.

A felsorolt lenyűgöző technikákhoz képest igazán mellékes, hogy nemcsak mutatós a készülék, hanem a hardvere is jót ígér: az 5,99 hüvelykes AMOLED kijelző alatt Snapdragon 845 processzor pörög.

Jelenleg ennyit lehet tudni, az árról nem szól a fáma. A készüléket várhatóan a jövő hónapban, a Mobile World Congress (Mobil Világkongresszus) idején mutatják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!