Zenét és videót

2019.05.16. 08:50

Már Magyarországon is elérhető a YouTube Music

Tegnap Magyarországra is megérkezett a YouTube Music és a YouTube Premium.

Forrás: Shutterstock

Az új zenei streaming szolgáltatásnak köszönhetően testre szabható a zeneélvezet, akár csak hallgatni akarjuk, akár videón szeretnénk nézni. Itt, egy helyen a zene minden formájában megtalálható.

Hat ok, amiért szerethetjük a YouTube Music-ot:

1. Minden egy helyen. Zenei videók, hivatalos albumok, single-k, remixek, élő koncertek, coverek mellett itt a ritka, csak a YouTube-on elérhető zenék is megtalálhatók.

2. Személyre szabott ajánlások. A kezdőképernyőn annak megfelelően változnak az ajánlások, hogy korábban milyen zenéket hallgattunk, az adott pillanatban mit csinálunk vagy éppen merre járunk. Így más zenéket javasol az applikáció, ha éppen útközben, és mást, ha mondjuk edzés közben használjuk a YouTube Music-ot.

3. Lejátszási listák. Ezerszámra minden műfajban, bármely hangulathoz, tevékenységhez. Könnyen és gyorsan választható lejátszási lista attól függően, hogy éppen mit csinál, milyen a hangulata, vagy éppen hol van a felhasználó. Klasszikus popbulira, vagy valami frissre és lazára vágyunk? Esetleg belazulós indie-hez van kedvünk?

4. Okos keresőfunkció. Ez segít megtalálni a keresett dalt még akkor is, ha nem emlékszünk a címére, vagy a pontos szövegére. Visszahallgatnánk Freddie Mercury-t, ahogy magyarul énekel, vagy nem emlékszünk, melyik dalban van a „Levelet kaptam lájf” vagy az „Ásót visz a Laci”? Írjuk be a YouTube Music keresőjébe!

5. Hotlist videók. Mindig pontosan képben lehetünk a világ új, menő és felkapott videóival a külön erre a célra összeállított Slágerlista alapján. Ma Magyarországon DJ Snake, Kacey Musgraves, valamint Karol G és Damian „Jr. Gong” Marley videói a legnépszerűbbek.

6. Offline lejátszás. A YouTube Music Premium szolgáltatással reklámmentesen, a háttérben és menet közben is lejátszhatóak a letöltések. Ráadásul, ha megfeledkeztünk volna róla, kedvenc dalainkat az Offline Saját válogatás automatikusan le is tölti.

Reklámokkal persze ingyenesen elérhető

Mától ingyen használható a YouTube Music reklámokat is tartalmazó verziója. Ha reklámok nélkül, esetleg a háttérben szeretnénk zenét hallgatni, vagy letöltenénk, a YouTube Music Premium egy hónapos ingyenes próbaidőszakkal előfizethető.

Tegnap indult a YouTube Premium is

Immáron elérhető a YouTube Premium is, amely a Music Premium mellett reklámmentes, háttérben lejátszást és letöltést biztosít a YouTube teljes kínálatára. Így elérhető a YouTube Originals teljes kínálata is, mint például a Cobra Kai.

Fizetés előtt a Premium is egy hónapos ingyenes próbaidőszakot kínál.

A Google Play Music előfizetői automatikusan igénybe vehetik a YouTube Music Premium szolgáltatásait, mivel azok a továbbiakban itt lesznek elérhetők. A Google Play Music tekintetében nincs változás, a korábban megvásárolt zenék, feltöltések és lejátszó listák továbbra is az előfizetők rendelkezésére állnak.

Az új YouTube Music letölthető a Play Store-ból, az App Store-ból vagy a Music Youtube oldalon. A YouTube Premium szolgáltatás ezen az oldalon érhető el.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!