Járvány

2020.04.23. 22:00

Online mehetünk szafaritúrára – unaloműzőnek sem utolsó (videó)

Internetes élő adásban kínálnak szafaritúrákat a járvány miatt látogatók nélkül maradt kenyai és dél-afrikai vadrezervátumok és szállodaláncok.

Forrás: Shutterstock

Céljuk, hogy a karantén alatt is fenntartsák az érdeklődést a vadon élő állatok iránt, és növeljék a természetvédelem támogatottságát a járvány utáni időszakra.

Az andBeyond szállodacsoport naponta két alkalommal az ezen az oldalon fellelhető helyszínen és időpontokban kínál élő szafaritúrát négy különböző dél-afrikai rezervátumba az Instagram, a Facebook és a YouTube portálokon.

A hagyományos szafariturizmus egycsapásra összeomlott Afrikában a járvány miatt szerte a világon elrendelt utazási korlátozások és a foglalások lemondása miatt, és ez nehéz anyagi helyzetbe hozta a rezervátumokat, amelyeknek bevétele jórészt a turizmusból származik. A kenyai Ol Pejeta rezervátum bevételeinek például 70 százalékát adják a helyszínre látogató turisták.

A rezervátumok attól tartanak, hogy az idegenforgalmi bevételek elmaradása miatt nem tudják fizetni az állatokat a vadorzóktól védő vadőröket, ezért veszélybe kerülhet a területükön élő vadállatok biztonsága. A szafariturizmusból élő intézmények abban reménykednek, hogy az online vadvilági túrák révén növelni tudják az állatvédelem támogatottságát, és így – akár utólag, a válság elmúltával – fedezni tudják a szükséges bevételeket.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!