Járvány

2020.07.13. 15:31

Párkeresőknek videórandit kínál a Tinder

Már tesztelik: éppen ideje volt, igény az lenne rá.

Forrás: Shutterstock

Igazából az a kérdés, hogy miért nem korábban készült el az élő videós ismerkedési lehetőség. A járvány alatt is szeretnének az emberek ismerkedni – ha másként nem, hát virtuálisan. Versenytársai, köztük a Bumble társkereső már régen elindította a videóchat szolgáltatását.

A járvány miatt megnehezült párkeresési lehetőségeket támogatja a Tinder tesztüzemmódban bevezetett új videós funkciója.

Fotó: Tinder

Mielőtt ráeresztik az egész világra, a társkereső egy tucat országban, Amerika több állama, Brazília, Ausztrália, Spanyolország, Olaszország, Franciaország, Vietnam, Indonézia, Korea, Tajvan, Thaiföld, Peru és Chile területén próbálja az új lehetőséget.

A Face to Face nevet kapott funkció az érintőképernyőn megjelenő infók alapján

a jobbra suhintókat (tehát kölcsönös érdeklődés esetén) élő videón kapcsolja össze egymással.

A chatelés osztott képernyőn zajlik, a beszélgetések végén akár végleg le lehet zárni egy (virtuális) kapcsolatot, a túl rámenőseket, zaklatókat pedig le lehet tiltani.

Még a hívás előtt bele kell egyezniük a feleknek a megkötésbe, hogy a videóban

tiltott a meztelenség és a szexuális tartalom.

Nehéz elgondolni, hogy miként tudják szoftveresen megakadályozni ezt egy laza videós társkeresőn: állítólag már a rövid működés alatt is megsértették a szigorú kikötést. Szintén tilos minden utalás gyűlöletkeltő, erőszakos vagy illegális tevékenységre, s nem megengedett kiskorúakkal beszélgetni.

A magányosakon talán némileg segíthet a megoldás, ami könnyen lehet, hogy a vírus lecsengésével is fennmaradhat.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!