távmunka

2020.06.07. 08:45

Tudja a jó főnök, meddig mehet el a home office-ban

A koronavírus okozta átalakulás miatt már nem jutalom, extra juttatás a home office. A komolyabb korlátozások az elmúlt hónapokban mindenhol megteremtették az otthoni munkavégzés feltételét. Sokan visszatérnek az irodába, de a távmunka már könnyebben elrendelhető, kérhető, mint korábban.

Forrás: Shutterstock

Közvetlenebb főnök-beosztotti viszonyt kényszerített a vezetőkre a távmunka, legalábbis akkor, ha a hatékonyság a cél – számol be a Magyar Nemzet.

Az általánossá váló otthoni munkavégzés ugyanis szorosabb kommunikációt és új csapatszervezési megoldásokat követel meg – összegezte a lap Profession.hu adatai alapján.

Mint írják: a jó főnöknek a home office ideje alatt máshogy kell kialakítania az egyensúlyt: a digitális kapcsolattartásnál a csapat jótékony kontrollja, a törődés a munkatársakkal könnyen átfordulhat zavaró, feszültséget keltő számonkérésbe.

A home office már nem a biztonságot jelenti a vírusveszélytől, kérhető az otthoni munkavégzés fenntartása. A távmunka világszerte egyre inkább a mindennapok részévé válik, így sokan a munkahelyi eszközök bővítésével rugalmasíthatók, de saját kütyükkel is eredményesebben lehet végezni a munkát. Egyszerűbb a munkavégzés például abban az esetben, ha vissza kellett ugyan térni az irodába, de lemaradását út közben, mobileszközről szeretné behozni az alkalmazott.

A főnök-beosztotti viszonyrendszer kialakításánál azt is figyelembe kell venni, hogy a járványhelyzet végérvényesen átalakította a munkavégzést. A legtöbben már kialakították a korlátozások enyhítésével járó munkarendet, ám érdemes figyelembe venni, hogy a veszélyhelyzetet követő hónap végéig tisztázandó a munkavégzés helye, mert később akár szerződésmódosításra is szükség lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!