Magyar-német prototípus

2021.05.14. 12:24

Világelső a speciális szemüveg nélkül nézhető 3D LED fal

Május végén zárul az NKFI Alap közel 70 millió Ft-os támogatását elnyert „3D fénytér LED fal rendszer” elnevezésű kétéves EUREKA projekt.

Forrás: L3DWALL

Ebben a projektben a Holografika Kft. a német Temicon céggel együttműködve olyan 3D LED fal megoldást fejlesztett ki, amely

a világon elsőként speciális szemüveg nélkül, térben jeleníti meg a digitális 3D tartalmakat,

amelyeket eddig csak hagyományos 2D LED falakon láthattunk a bevásárló és konferenciaközpontokban, repülőtereken, stadionokban, koncerteken, vidámparkokban, TV stúdiókban és nagy rendezvényeken.

Mára a LED technológia lett a nagyméretű vizuális megjelenítés szinte kizárólagos megoldása, a videó falak, projektor rendszerek már nem tudják tartani ezekkel a lépést. Itt már modulárisan variálható, tetszőleges méretű, oldalarányú, alakú és felületű kreatív platformokról beszélünk.

A fejlesztés eredménye lényegében az első moduláris 3D LED display rendszer.

Az elkészült 3D LED fal prototípus 6 db 24x24 cm-es modulból áll, pixelmérete 5 mm és folytonos 3D látványt nyújt nézői számára.

A technológia tavaly év végén bekerült egy nagy hazai szakmai cég ötletversenyébe. Azóta már Ománból is jött megkeresés, valamint nemrég kínai befektetői érdeklődés is érkezett iránta.

Idén jelölték a Society of Information Display (SID) Év Display-e díjra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!