Egészség

2006.11.17. 14:46

Mostanra már megyénkbe is eljutott a Calici-vírus

Térségünket sem kíméli az ország számos területén fertőző, hányással, hasmenéssel, esetenként lázzal járó Calici-vírus okozta megbetegedés. Szerencsére a betegség gyors lefolyású, általában 2-3 napon belül maguktól enyhülnek a tünetek.

SZOLJON

Mint dr. Pazsa Jelenától, a megyei tisztiorvosi szolgálat járványügyi osztályvezetőjétől megtudtuk, az utóbbi időszakban több egészségügyi, illetve szociális intézményben is felbukkant a vírus. Mindegyik esetben sikerült azonban rövid időn belül megfékezni, csak néhány embert érintett, így valódi járvnáy nem alakult ki. Információink szerint az elmúlt napokban a megyei kórházban tizenheten fertőződtek meg.

Az ő esetükben még most folyik a laboratóriumi vizsgálat, a tünetek alakpján azonban valószínűsíthető, hogy Calici-vírusról van szó. Mivel a betegeket rövid időn belül izolálták, további fertőzésekre már nem kell számítani. A Calici-vírus felbukkanása egyébként nem meglepő az őszi-téli hónapokban, sőt, egész évben jelen van környezetükben. Ellene rendszeres tisztálkodással, gyakori szellőztetéssel, vitamindús étrenddel lehet eredményesen védekezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!