Egészség

2007.01.10. 09:39

Melegben támadnak a vírusok

Az utóbbi hetekben különösen megszaporodott a háziorvosnál várakozó betegek száma. A szokatlanul meleg idő bizony kedvez a vírusoknak.

SZOLJON

—Főként a téli szünidő után közösségbe visszatérő gyermekek körében fordul elő sok megbetegedés, de sok esetben előfordul, hogy az egész család elkapja a fertőzést. — mondja dr. Rotyis György, a Szolnoki Egészségügyi Szolgálat igazgatója. — Elsősorban lázzal, hasmenéssel járó kórról van szó, amelyet különböző enterovírusok okoznak. Főként a kisgyermekek és betegek esetében áll fenn a kiszáradás veszélye, így ha egy napnál tovább tartanak az erőteljes tünetek, mindenképpen orvoshoz kell fordulni.

Általában öt nap a beteség lefolyása, az orvosok feladata elsősorban a tünetek enyhítése, a láz csillapítása. Emellett természetesen diéta és pihenés javasolt. Ugyancsak kedvez az időjárás az influenzaszerű megbetegedéseknek. Szerencsére az influenzavírus még nem jelent meg sem nálunk, sem a környező országokban. Ám ha hasonló marad az idő, január végére elérhet bennünket az influenzajárvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!