tisztelet

2018.03.05. 23:14

Egyperces gyászszünet tartanak a BL és EL-meccsek előtt Astori emlékére

Ezen a héten egyperces gyászszünetet tartanak minden Bajnokok Ligája- és Európa Liga-mérkőzés előtt Davide Astori, a Fiorentina labdarúgócsapata kapitányának halála miatt.

Az európai szövetség (UEFA) hétfőn bejelentett döntése szerint így emlékeznek a 31 éves játékosra, aki vasárnap hajnalban kapott végzetes szívrohamot a klub udinei szálláshelyén. A keret fél tízkor találkozott reggelinél, és mivel Astori nem jelent meg a hotel éttermében, társai felmentek hozzá, és holtan találták a szobájában a 14-szeres olasz válogatott hátvédet.

A tragédia miatt nemcsak a Fiorentina vasárnapi Udinese elleni bajnokija maradt el, hanem a 27. forduló többi összecsapását is elhalasztották a Serie A-ban.

Az olasz csapatok közül a Bajnokok Ligájában a Juventus, az Európa Ligában pedig az AC Milan – Astori első profi klubja – és a Lazio lép pályára.

Az udinei ügyészség vizsgálatot indított Astori halála kapcsán.

A liga hétfői közleménye szerint a Benevento-Hellas Verona, a Chievo-Sassuolo, a Genoa-Cagliari, a Torino-Crotone és az Udinese-Fiorentina meccseket április 3-án és 4-én rendezik, az Atalanta-Sampdoria meccset pedig április 11-én.

Az AC Milan-Internazionale rangadónak a vörös-feketék Európa Liga-kötelezettsége miatt egyelőre nem találtak új időpontot. A tervek szerint az Olasz Kupa döntőjét – amelyben az AC Milan ellenfele a Juventus lesz – május 9-ről elhalasztják, a milánói bajnoki derbit ezen a napon, a kupafinálét pedig május 20-án rendeznék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!