Egyperces

2016.11.09. 11:56

Nemsokára kiadatlan Beatles-, Nirvana- és Wu-Tang Clan felvételeket bömböltethetünk Trump győzelme miatt

Martin Shkreli világellenség októberben megígérte, hogy ha a republikánus jelölt lesz az amerikai elnök, közkinccsé teszi lemezgyűjteménye szuperritka darabjait. Úgy tűnik, meg is teszi.

BAMA

Martin Shkrelit leginkább arról lehet ismerni, hogy tavaly 55-szörösére vitte fel az AIDS-kezelésre használt gyógyszer árát. Az amerikai vállalkozó viszont a zeneőrültek körében arról is ismeretes, hogy számos ritka lemezkincs mellett az övé a Wu-Tang Clan egyetlen példányban elkészült, 2015-ös albuma, a Once Upon a Time in Shaolin. Shkreli érthető módon örült büszke a gyűjteményére, szeret vele kérkedni is, melynek igazán jaszkarizós körét október végén ejtette meg: megígérte, hogy ha Donald Trump nyeri az amerikai elnökválasztást, közkinccsé teszi a ritkaságokat.

— Martin Shkreli (@MartinShkreli) ">2016. október 27.

Ez alapján úgy tűnik, még ő sem bízott a győzelemben, és talán így akarta mozgósítani az embereket, hogy a republikánus jelöltre szavazzanak. Most, hogy bekövetkezett a Trump-győzelem, Shkreli tőle kissé szokatlan módon nem szemétséget húz: nem táncol vissza, állja a szavát, és tényleg meg fogja osztani a világgal ritkaságokat. Egy új twittjében legalábbis ezt mondja, és még meg is kérdezi a követőit, hogy melyik lemez legyen az első:

— Martin Shkreli (@MartinShkreli) ">2016. november 9.


A privát gyűjteményben a Wu-Tang Clan lemeze mellett Beatles, 2Pac, Nirvana, Radiohead, Jimi Hendrix, Smiths, Elliot Smith, és Ramones-felvételek is lapulnak, melyeket nemsokára mi is meghallgathatunk.

Hát, legalább ennyi vitathatatlanul pozitív fejleményt biztosan hozott a Trump-győzelem.

Címkék#Hírkereső
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!