Egyperces

2017.04.07. 13:26

Utál a taxissal cseverészni? Van megoldás!

Címkék#Hírkereső

Csak sajnos most még Japánig kell utazni hozzá.

BAMA

Kiotóig, hogy egész pontosak legyünk. A nagyváros utcáin ugyanis már tíz olyan, úgynevezett néma taxi közlekedik, melyekben tilos a beszélgetés - vagyis pontosabban az udvarias és sokszor kínos bájcsevejt kéretik mellőzni ezekben az autókban. A vezető csak köszön, egyezteti a címet, egyébként egy szót sem szól - kivéve, ha valami probléma van.

都タクシー株式会社 (@miyakotaxi) által megosztott bejegyzés,

A japán Miyako Taxi cég abból a teljesen helyes feltételezésből indult ki, hogy sokan a taxit tényleg csak arra használják, hogy egyik pontból a másikba jussanak, és eszük águkban sincs beszélgeti a taxissal, inkább saját gondolataikkal foglalkoznának útközben.

A vállalat néma taxijai - melyek kívülről ugyanúgy néznek ki, mint a többi kocsi, csak az utastérben helyeztek el egy tájékoztatót táblát - jelenleg még csak próbaüzemben működnek, de ha minden jól megy, több autót is bevesznek az állományból.

A Miyako Taxi ráadásul figyelembe vette az emberi természetet is, szóval ha az utas mégis beszélgetni szeretne, természetesen megteheti, a sofőrök nincsenek némaságra kötelezve. Még szerencse.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!