nagy baki

2018.04.04. 15:51

Van, ahol Angliát már Afrikához sorolják

A Nemzetközösségi Játékok szervezői Nagy-Britanniát összekeverték Gambiával.

England's flagbearer Alistair Brownlee leads the delegation during the opening ceremony of the 2018 Gold Coast Commonwealth Games at the Carrara Stadium on the Gold Coast on April 4, 2018. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS

A hajdani Brit Birodalom egykori államait ma is szoros szálak fűzik össze; elsősorban politikai, diplomáciai kapcsolatok és kereskedelmi együttműködések formájában, de a sport terén is. Utóbbi legjellemzőbb megnyilvánulása a négyévente megrendezett Nemzetközösségi Játékok, amelynek idén Ausztrália ad otthont.

Az esemény szerdai megnyitóján azonban kiderült, hogy a szervezők egy kellemetlen bakit követtek el: Angliát úgy jellemezték, mintha egy kétmilliós afrikai ország lenne, amelynek Banjul a fővárosa -írja az Express cikke alapján a 888.hu . Ez a leírás azonban Gambiára illik, amely 2013-as távozása után februárban ismét csatlakozott a Nemzetközösséghez, így a játékokon is részt vehet.

Az, hogy a sportesemény szervezői a prospektusban rosszul szerepeltették az adatokat, azért is kellemetlen, mert „az idelátogatók haza fogják vinni a magazinokat, mint egy emléket és mindvégig ott lesz benne a hiba” – mondta az egyik önkéntes.

A szervező GOLDOC szerint a hiba oka az volt, hogy Gambia csak az utolsó pillanatban szerezte meg az induláshoz szükséges akkreditációt, így újra kellett nyomni a prospektusokat és a nyomdában dolgozók vétették a nagy botrányt okozó hibát.

Borítókép: Az angliai delegáció bevonulása a Nemzetközösségi Játékok nyitóünnepségén április 4-én, szerdán

AFP PHOTO / Adrian DENNIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!