októberig is kitarthat

2018.08.07. 16:21

London turizmusát fellendítette a szokatlanul meleg nyár

A nevezetességek és az üzletek is növelni tudták forgalmukat a szokatlan kánikula.

Members of the public enjoy the warm weather by the fountains in Trafalgar square in central London on June 26, 2018. Britain has been enjoying the hottest spell of the year with temperatures reaching 30C in parts of the country.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Tolga AKMEN

Hampton Court, Greenwich, a londoni állatkert egyaránt hat százalékkal több látogatót fogadott eddig, mint tavaly ilyenkor. Az éttermek, kávézók és bárok is telt házzal üzemelnek, egyes helyeken akár 30 százalékkal is nőtt a vendégek száma a hét elején ismertetett adatok szerint.

A brit főváros központjában lévő Leicester Square-en és a Piccadillyn működő üzleteket tömörítő szervezet, a Heart of London Business Alliance a forgalom hét százalékos növekedéséről számolt be a minap júniusra vonatkozóan. A West End egészében 1,7 százalékos volt a növekedés. Előtte fél évig csökkent a látogatók száma.

A szigetországban szokatlanul meleg az idei nyár, kevés a csapadék. Átmeneti enyhülés szerdától várható, hosszabb távon azonban akár októberig is kitarthat a meleg a legutóbbi előrejelzések szerint.

A hőség vezetett viszont több tucat hattyú és lúd pusztulásához is London híres parkjaiban, botulizmus végzett velük. A nagy melegben kevesebb az oxigén a vízben, ami kiváló táptalajt jelent a botulinum toxinnak. A brit fővárostól mintegy 25 kilométerre lévő sheppertoni hattyúmenedékben hozzávetőleg 300 beteg vízi madarat ápolnak, amelyeket a londoni tavakból mentettek ki. A fertőzött egyedek képtelenek használni a lábukat vagy repülni, lebénulhat a nyakizmuk is. Gyakran légzési nehézségek vagy fulladás okozza pusztulásukat. A központ egyik szakértője azt mondta, a kánikulában gyakori a botulizmus, de a 39 éve működő menhely dolgozói még nem láttak hasonló mértékű járványt.

Borítókép: Szokatlanul meleg van Londonban is

Forrás: AFP/Tolga Akmen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!