mexikóváros

2020.01.14. 13:45

Ifjúsági könyvtárt csináltak egy Boeing 737-es repülőből

A látogatókat három légiutas-kísérőnek öltözött kerületi közalkalmazott fogadja, akik a repüléssel kapcsolatos kérdésekben is felkészültek.

Forrás: Shutterstock

Ifjúsági könyvtárrá alakítottak egy Boeing 737-es repülőgépet Mexikóváros egy nagyon rossz közbiztonságú kerületében.

A repülőt néhány éve vonták ki a forgalomból két évtizedes szolgálat után. A kerület az Aviacsa mexikói légitársaságtól vásárolta meg – mondta el Martin Padilla, Iztapalapa szóvivője. Ennek a kerületnek a legnagyobb a lakossága a 16 kerületből álló mexikói fővárosban, és a bűnözési arány is nagyon magas.

A gépet egy olyan helyszínen állították fel, ahol a fiatalok gyülekeznek és drogoznak. A repülőre virágokat és pillangókat festettek, továbbá felkerült rá a Repülés Utópiába szlogen is.

A repülőből lett könyvtárat vasárnap nyitották meg. A könyvtárban 240 kötet, 2400 PDF könyv, továbbá hangoskönyvek, 26 számítógép és egy repülési szimulátor várja a gyerekeket és serdülőket.

A látogatókat három légiutas-kísérőnek öltözött kerületi közalkalmazott fogadja, akik a repüléssel kapcsolatos kérdésekben is felkészültek.

A kerület azt tervezi, hogy egy másik gépet, egy Boeing 757-est is könyvtárrá változtat a kultúra támogatása és a társadalmi integráció jegyében.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!